2017. október 2., hétfő

Sarah Andersen nálunk járt

Mint sokan tudjátok, Sarah Andersen szeptember 27-én és 29-én Budapesten, az Alexandra Könyváruházban dedikálta két, hazánkban eddig megjelent kötetét, melyek a Felnőni kiábrándító és a (rólam elnevezett – oké, nekem ez még mindig nem szakállas, bocsi) Puha Boldog Puffancs címet viselik. A két képregény-gyűjtemény részemről osztatlan sikernek örvend (ezt a kötetekről írt blogbejegyzések is tanúsítják), így nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szerettem volna, ha a kis introvertált gülüszemű leányzós könyvecskéim aláírásban részesülnek – magától az alkotójától és a fordítójától.

Ha már végighúztam a bőröndömet mindenhova, vegye ki a részét a pózolásból :D
De ne szaladjunk ennyire előre! Sarah Andersen Magyarországra látogatásának híréről már beszámoltam a blogon. Azon aggodalmamról viszont, hogy vajon ott tudok-e lenni a dedikáláson, nem. Történt ugyanis, hogy a nagy öröm-boldogság közepette egy másik öröm-boldogság is ért. Jelesül, hogy befogadták jelentkezésünket egy konferenciára (erről élménybeszámoló egy másik posztban), ami ugyanarra az időpontra esett, mint Sarah magyarországi látogatása. Ejhaj! (A másik sokk egyébként az volt, mikor megláttam, hogy Sarah Andersen totál hasonlít az unokatesómra – nem csak képen, élőben is!) Az isteni gondviselésnek hála, mindkét esemény időbeosztása tökéletesen kompatibilis volt egymással, így Egerből Budapestre utazva, oda időben megérkezve, sikerült a dedikálásra is beesni. Ráadásul olyan mákkal, hogy még a kilométeres sorokat is megúsztam. Méghozzá nem is egyedül, hanem Virággal! Hova fokozzam még?! A nagy könyves eseményekről szóló élménybeszámolóim olvasói szerintem már meg sem lepődnek, hogy Virágot említem. Virág, imádlak! Annyira szeretek veled ilyen helyekre járni, hogy csak!


Könyvecskék a Mecsekben
Egyébként Virág szobatársa a Sarah’s Scribbles fordítója, Deidra Nicthea (ami ugye már a Könyvfesztiválon tudatosult mindkettőnkben, s végre elérkezett a pillanat, hogy személyesen is találkozzunk, juhéj!), úgyhogy a lányokkal és a Fumax hihetetlenül jófej csapatával abszolút garantált volt a vidám várakozás. Kicsit fáradt voltam, kicsit elegem volt, hogy a bőröndömet végighuziztam a városon, és mindenhova követett (amúgy utálok bőrönddel közlekedni, a metróban sikerült fennakadnom vele az egyik mozgólépcsőn, grrr), mégis olyan szuper élmények értek, amik totál feltöltöttek. A Sarah-val való találkozás nagyszerű volt (mármint, én leginkább belülről bontogattam a pezsgőt, mint általában ilyen helyzetekben). 

A pillanat :D 
Cuki bejegyzéseket kaptam a kötetekbe Sarah-tól és Deidrától is (szóval, tök egyedi könyvecskéim lettek, bibibi)! Deidra, pontosan ilyen jófejnek képzeltelek, és nagyon örülök, hogy végre nem csak az éterben találkoztunk! A rövid csevej közepette végigszemezgettük azt a rengeteg kreatív és aranyos ajándékot is, amivel a lelkes magyar rajongótábor meglepte a pénteki napon Sarah-t (kereken kettőszázan jártak már aznap az eseményen előttünk!) Nagy élmény volt számomra ez a pár óra, hatalmas köszönet érte a Fumaxnak, hogy idevarázsolták nekünk Sarah-t, és hogy még sok-sok könyvet kiadnak tőle, és megint idevarázsolják majd nekünk (ugyeee?).


Bréking: a tervek szerint érkezik (maaaaajd) egy újabb kötet Sarah-tól, és talán ő maga is egy újabb találkozásra. Várjuk!


2 megjegyzés:

  1. Tök jó volt az élménybeszámoló. :)
    Milyen érdekes, hogy a dedikálás a Nyugati téri Alexandrában volt, mint anno a Pepe Toth dedikálás, pedig a Fumax kiadó volt a szervező és nem a KMK, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziiii :) Nagyon örülök, ha tetszett :)
      Igen, itt a Fumax volt a szervező :)

      Törlés