2016. november 14., hétfő

Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Az Insomnia Könyvek gondozásában jelent meg Jenny Colgan: Piciny csodák péksége, mely az ugyanezt a nevet viselő sorozat első része. A Blogturné Klub négy bloggere mutatja be Polly történetét, s ha velünk tartotok, a Kiadó jóvoltából megnyerhetitek a könyv egy példányát!

Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége
Sorozat: Piciny Csodák Péksége (1)
Eredeti megjelenés: 2014.
Hazai megjelenés: 2016. 
Kiadó: Insomnia Könyvek
Fordította: Páll Márta
Téma, műfaj: romantikus
Megrendelhető: ITT
Oldalszám: 472 oldal
Csillagérték: 7

Fülszöveg:
„Ínycsiklandóan ​​ropogós és cukros”– Sophie Kinsella, a Boltkóros sorozat írónője
Polly és Chris már hét éve együtt élnek, de kapcsolatuk válságba kerül. Chris visszaköltözik az anyjához, Polly pedig kiadó lakást keres. A hirdetések közt akad egy romantikusan csábító; egy apró szigeten álló házikó, ahová csak apálykor lehet eljutni autóval. Barátnője hiába próbálja lebeszélni az őrült tervről, Polly hajthatatlan. A kikötőfal fölött álló ház igencsak rozoga állapotban várja új gazdáját, és a barátságtalan helyiektől vásárolt ehetetlen péksütemény sem segít Polly hangulatán. Késő este süt néhány cipót, amiből hajnalban visz a halászoknak. A faluban hamar híre megy Polly süteményeinek, így a lány új barátokra, különc hódolókra – no meg esküdt ellenségekre – tesz szert, és ki tudja, talán a szívvel-lélekkel sütött finomságok őt is megváltoztatják, hogy képes legyen újra bízni és szeretni…A Találkozzunk a Cupcake Kávézóban írónőjének legújabb sikersorozatát Jojo Moyes és Jennifer Weiner olvasói is imádni fogják, hiszen Jenny ismeri az édes élet tökéletes receptjét: sok evőkanálnyi szívmelengetés, pár csepp könny, nagy adag szerelem és persze csipetnyi humor.

Illusztráció
Csillogó, hívogató kékes-rózsaszín borító; egy kedves cím; egy régi, roskatag ház a tengerparton; egy gallyra ment párkapcsolat; egy újrakezdés és egy sütni szerető hölgyemény. Az alapanyagok egészen bíztatóan hangzanak…

instagram, @cupcakebooklady
Újrakezdés. Életünk során számtalanszor nekiveselkedünk. Egy lezárult kapcsolat, egy születés, egy költözés, egy tragédia, egy munkahely után újra és újra átéljük az újrakezdés örömét vagy keserűségét. Adott esetben, a kettőt egyszerre. Az optimista a reménytelen helyzetben is megtalálja a kapaszkodót, néha ő is elmerül. Törvényszerű. Néha ez is kell, hogy még magasabbra repüljünk. Jenny Colgan történetének fókuszában egy szakítás után álló hölgyemény, Polly áll. Chrissel való különköltözése után helyzete labilissá válik. Új lakás után kell néznie, ráadásul elfogadható áron.

Jenny Colgan kihagyhatatlan történettel rukkolt elő. A Piciny Csodák Péksége cím rögtön megragadta romantikus kis lelkem. Alapvetően egy helyes családregényre számítottam, vidéki falucskával, idősödő szereplőkkel, suta tanulsággal. Nem olvastam el a fülszöveget, így a könyvet fellapozva nehezen engedtem el a kötetről alkotott előzetes elképzelésem. Polly egészen addig negyvenes éveinek végén járó hölgyemény volt a képzeletemben, míg be nem léptem vele az ódon ház ajtaján. A lehetőségek, a rá váró kalandok egyszeriben eltüntették a korábbi berögződést. Kíváncsi voltam, mikor járhatom be végre a piciny csodák pékségét. Erre persze várnom kellett.

instagram, @hollisbest
Polly beilleszkedése, a cselekmény kibontakozása nagyon lassú folyamat. Lépésről lépésre ismerhetjük meg vele a rozoga ház kis szegleteit, a környéket és természetesen az újdonsült ismerősöket. Colgan a főbb szereplők jellemvonásaira fektetett nagyobb hangsúlyt, nem voltak számomra kiemelkedő mellékalakok. Inkább hangulatokat érzékeltem, mint konkrét szereplőkkel kapcsolatos érzéseket/szimpátiát. Ami viszont nagyon tetszett, hogy figyelemmel kísérhettük Polly önismereti utazását. Ebből a szempontból kicsit sajnálom, hogy nem ismerhettünk meg többet Polly szakítás előtti életéből. A történetvezetést néhol kicsit vontatottnak éreztem, mindezt azonban remekül ellensúlyozta a váratlan helyzetekben felbukkanó humor, ami mintegy cukormázként édesítette meg a történetet. Persze, az újrakezdéshez nem csupán új lakás, új munkahely, de új szerelem is dukál. Az új lovagot viszonylag hamar megismerhetjük. A szerelem - ahogy a történetfolyam is - lassan bontakozik ki, de a kapcsolat alakulása végig fenntartja az olvasó figyelmét. Alapvetően nem hagyott bennem mély nyomot a könyv, illetve semmiképp sem akkorát, mint amire a cím alapján számítottam. Kedves romantikus, amivel bekuckózva elmerülhetünk a romantikában, egy gondtalan kis pékség süti illatú, édes mindennapjaiban.

Extraként elhoztam a könyv trailerét, íme:




Blogturné Klub



A turné állomásai

11.14. - Szembetűnő
11.16. - Zakkant olvas
11.18. - Könyvvilág
11.20. - KönyvParfé

Nyereményjáték

Frissen sült, ropogós sütemények illata terjeng a levegőben? Vagy a bejegyzéseinkben? A Piciny csodák péksége blogturné nyereményjátékában most a konyhai tudásotokra lesz szükség! Minden állomáson elrejtettük egy-egy péksüteményt. A feladatotok, hogy megkeressétek a süti betűit a bejegyzésben, és írjátok be válaszként a Rafflecopter megfelelő sorába! 

Figyelem! A sorsoláson azok vesznek részt, akik minden állomáson helyesen válaszoltak. A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése