2016. november 29., kedd

Jennifer Probst: Keresd mindörökké

Az Insomnia Könyvek gondozásába jelent meg Jennifer Probst Keresd... sorozatának legújabb könyve, a Keresd mindörökké. A történetben a már korábban megismert Arilyn és Stone Petty rendőr kap főszerepet, de visszatérnek régebbről is jól ismert karakterek. Tudjatok meg többet a könyvről, és játsszatok velünk!

Jennifer Probst: Keresd mindörökké
Sorozat: Keresd...(4)
Eredeti megjelenés: 2015.
Hazai megjelenés: 2016. 
Kiadó: Insomnia Könyvek
Fordította: Babits Péter
Téma, műfaj: erotikus chick lit
Megrendelhető: ITT
Oldalszám: 443 oldal
Csillagérték: 8

Fülszöveg:
Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő, stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódtatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőrt indulatkezelési terápiára küldték a felettesei. Stone-ból sugárzik a férfiasság és a rosszfiús vonzerő, de Arilyn keményen ellenáll: őt aztán nem veszi le a lábáról egy tüzes pillantás vagy egy szexi vigyor. Mi van, ha az Igazi akkor csönget nálunk, amikor szabadságra küldtük a szívünket? Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és csipetnyi humor ez Probst sikerének receptje.

Jennifer Probst

Sok minden változott, mióta Jennifer Probst Keresd... sorozatának első részét olvastam, egyebek mellett: az olvasási szokásaimban is. A Keresd az alkalmat megjelenésekor még nagyon újonc voltam a sorozatok és az erotikus chick lit terén. A sorozatkezdő történet viszont nagyon tetszett, ahogy a második rész is, így - azt hiszem - jogosan gondolhattam, hogy egy jó kis sorozat elébe nézek. A harmadik nálam mélypont volt, de azért nem akkora, hogy félbehagyjam a történetet.

Talán Vikctoria Rowell
lenne a tökéletes Arilyn?
Annál is inkább, mert a negyedik rész végre Arilynt helyezi fókuszba, aki az eddigiekben a legtitokzatosabb szereplő címet viselte, hiszen - bár tevékenysége nagyon szerteágazó - szinte semmit nem tudunk a magánéletéről. Nem is ok nélkül: Arilyn titkos kapcsolatban él jógi barátjával, akit egy szép nap rajtakap egy másik nővel. Arylin talán az addigiaknál is zárkózottabbá válik, s a munkába temetkezik. E szempontból - is - kapóra jön, hogy stresszkezelő terapeutaként új csoport érkezik hozzá. Ő még nem, de mi már sejthetjük, hogy az új csapat egyik tagja, Stone Petty teljesen felforgatja Arilyn életét, s a lány is ugyanezt teszi a rendőrével. Arilyn és Stone szöges ellentétei egymásnak, mint tűz és víz - ez jó náhány megoldandó feladatot állít kettejük bimódzó kapcsolatának útjába. De mint azt már nagyon jól tudjuk, az ellentétek vonzzák egymást!

Wentworth Miller mint Stone Petty?
Gondban vagyok azzal, hogyan is értékeljem a könyvet. Ha nem olvastam volna a sorozat első három részét, különálló regényként kezelve a Keresd mindörökké egy szórakoztató erotikus chick lit lenne. Nem okoz gondot, hogy nem ismerjük a sorozat korábbi szereplőit. Egyrészt, mert amit feltétlenül tudnunk "kell" róluk, azt valamelyik szereplő egész biztosan elárulja magáról vagy a másikról, másrészt nincsenek lényeges utalások a korábban történtekre (ergo nem hívja fel a figyelmem arra, hogy milyen sztorikból maradtam ki). Nem mehetek el viszont amellett, hogy a történet a Keresd... sorozat negyedik része, és én ezt a történetet - apró változásokkal - legalább egyszer (de inkább kétszer) már olvastam. A negyedik részben nincs semmi eredeti, ami mondjuk az első két felvonásban ne lett volna meg: egy szingli lány (tele múltbéli, ám jól takart sebekkel) találkozik egy rámenős, kissé fafejű pasival, aki addig nyomul, míg el nem éri a célját, s aztán Ámor nyila közbenjárásával, bele is szeret a főhősnőbe. Happy end. A Keresd mindörökké leginkább egy sablon alapján írt, itt-ott kipofozott, átvarriált sztori.

Lucy Liu
A szokásos szereplőválogatásom azért nem olyan egyértelmű, mert érzésem szerint Probst nem teljesen ilyen karaktert képzelt el, mint én. De sebaj: igazából az Arilynről a fejemben élő képet sem igazolta a valóság (hű, ezt már magam sem nagyon tudom követni). A lényeg, hogy Arilyn szerepét szívem szerint Victoria Rowellre osztanám, teljesen elképedtem, mikor rákeresve a színésznőre, kiderült, hogy már betöltötte az ötvenhetet. Ettől függetlenül, nálam ő az első számú Arilyn, a "beugró" pedig Lucy Liu. Számomra mindkét színésznő játékában benne van Arilyn karaktere: a kívülről békés és harmonikus, belül sebekkel és belső harcokkal küzdő személyiség. A férfi főszereplővel már kicsit nagyobb gondban vagyok, mert a Stone Petty névről nem tudtam jóképű rendőrre asszociálni, inkább egy nagy, ellenszenves, szőkésbarna macira - ez nagyon előítéletes, ugye? Azért miután realizáltam Stone paramétereit, sikerült megtalálnom hozzá Wentworth Miller játékát, így képzeletbeli castingomon ő alakítja Stone-t, ami talán kikcsit abszurd, tekintve, hogy milyen szerepben lett Miller igazán híres, de Stone nekem valamiért akkor is "rossz fiú". Ez van.

Összességében azért mégis elkapott Verily hangulata, a lányok, a párkereső ügynökség. Jó volt megint beülni a Bögrébe és örültem, hogy Robert is ismét feltűnt a színen. A Keresd... sorozat negyedik részét viszont nálam Arilyn mentette meg. Bár tényleg leszögezném, hogy önálló kötetként a Keresd mindörökké szórakoztató olvasmány, s gyanítom, hogy a sorozat elkötelezett kedvelői sem fognak csalódni, a fentebbi soraimat inkább szőrszálhasogatásnak vélhetik. Ettől függetlenül is tartom, hogy egy sorozattól nem egy teljesen egyenes és egyenletes vonalat várnék el színvonalát tekintve, hanem valamiféle emelkedést, fokozást, fejlődést, új perspektívákat.


Blogturné Klub



A turné állomásai

11.25. - Kristina blogja
11.26. - Angelika blogja
11.27. - Insane Life
11.29. - Szembetűnő
11.30. - CBooks
12.01. - Dreamworld

Nyereményjáték


Főhősünk, Stone Petty a rendőrök sztereotípiáját festi le. Arilynnel ellentétben, aki egészséges életmód és béke híve, ő gyorséttermeket részesíti előnyben, és nem törődik egészségével. Mostani játékunkban Stone-hoz hasonló rendőröket keresünk. Minden állomáson találtok egy híres filmes rendőrről/rendőrpárosról képet. Feladatotok, hogy kitaláljátok a film címét! Kis segítség: egyik film sem mai darab.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése