2016. november 6., vasárnap

A boldogság kapuja: egy albérlet ajtaja?

Carrie Hope Fletcher neve még ismeretlen lehet az itthoni YA regények olvasóinak, ám szerencsére a 21. Század Kiadó elhozta hozzánk a fiatal írónő varázslatos történetét. A Túlvilági szerelemben sok fontos dolgot megtudhatunk a főszereplő Evie Snow által a szerelemről, a családról, és a titokról, amikkel nem könnyű együtt élni. Tarts velünk ezen a különleges turnén, ahol a Blogturné 5 bloggere megismerteti veled Evie Snow rendkívüli történetet. Ne feledd, a turné végén neked is lehetőséged van megnyerni a 2 könyv egyikét, amit a 21. Század Kiadó ajánlott fel.

Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem
Eredeti megjelenés: 2016.
Hazai megjelenés: 2016. 
Kiadó: 21. Század Kiadó
Fordította: Szarka Valéria
Téma, műfaj: romantikus
Megrendelhető: ITT
Oldalszám: 300 oldal
Csillagérték: 9

Fülszöveg:
Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia. Varázslatos regénnyel lepte meg rajongóit Carrie Hope Fletcher, aki az egyik legnépszerűbb fiatal sztár és nemcsak hazájában, Angliában. Sikeres West End énekesnő, százezrek által követett youtuber, író, második kötete ez - és egyben első regénye. Napokkal megjelenése után, ahogy előző kötete is, azonnal a Sunday Times első számú bestsellere lett.

Hangulatfotó

Leélni egy boldog életet, férjjel, gyerekekkel, kis házzal, nagy gyümölcsfával az udvaron. Kerek. Egész. Álomszerű. Pont olyan, mint amilyen után Evie nyugalommal hajthatta örök álomra fejét. Gyermekei, férje körében. Békében. Várva az ítéletre. Arra, hogy halála után arra a helyre kerüljön, ahol életében a legboldogabb volt. Ezek után kissé meglepően hathat, hogy fiatalkori albérlete ajtaja előtt találja magát. Se férj. Se gyerekek.

instragram, @_kerrisb
Tipikus séma: egy lezáratlan ügy, ami miatt a lélek még nem léphet tovább. Kasszasikerek, sorozatok tucatjai vették alapul a történetet. Emlékeztek a Ghostra? Imádom! Vagy a Szellemekkel suttogóra? Ugye, nem is kell megerőltetni magunkat, hogy fel tudjunk sorolni néhány példát. Van azonban egy kis különbség ezek és a Túlvilági szerelem között. Az említett filmek (és további társaik) leginkább egy váratlanul, idő előtt bekövetkező tragédia elintézetlen üggyel rendelkező lelkeit helyezik fókuszba. Evie nem ilyen. Nem feltétlenül ilyen. De van egy titka. Egy titok, amiről a gyermekeinek sosem mesélt. Egy titok, ami ha nem válik titokká, egészen másképp alakult volna a nő élete. A Mennyországba lépéshez, Evie-nek fel kell idéznie a múltját. Kalandra indulunk az idős nővel, hogy felderítsük fiatalkori titkát, s hogy végre ő is benyithasson a Paradicsomba, a helyre, ahol életében a legboldogabb volt: fiatalkori albérletének ajtaján.

"Nagyon finom műszer a lélek, és bizonyos dolgok megbéklyózzák. A bűntudat például, vagy ha magunkba fojtjuk az érzéseinket, titkolózunk: óriási teher a léleknek. Az efféle emberi eredetű súlyok ráakaszkodnak a lélekre, és elnehezítik."

instagram, @nu_angelica
A "múltban hagyott szerelem" egészen rabul ejtett. Már maga a fiatal lány és a vasútállomáson zenélő fiatalember megismerkedése is hihetetlenül kedvesnek hatott. A két fiatal kapcsolata lassan teljesedik ki, de minden apró lépést tűpontos időzítésben írt meg a szerző. Folyamatosan fenntartotta a figyelmem, simogatta romantikus kis lelkemet. A felhőtlen romantika azonban nem tarthatott sokáig, Evie fiatalon megtapasztalta a szerelem boldogságát és keserűségét. A lány szülei ugyanis ellenezték a fiatal pár kapcsolatát, a szerelmeseket elszakították egymástól, egy titkot hagyva ezzel a fiatal lány életében. Valaha tiszta szívből szeretett egy férfit. Ez az a titok, amit gyerekeinek sosem mondott el. Hányszor hallgatunk az eszünkre a szívünk helyett? Hány és hány elintézetlen dolgot hagyunk magunk mögött már egészen fiatalon? Evie történetében kicsit megtaláljuk a magunkét is, nosztalgiára sarkall, mérlegelésre - ezért is fogott meg annyira a történet. Addig kell kimondanunk az érzéseinket, addig kell megosztanunk tapasztalatainkat, míg van rá lehetőségünk.


Szerző és könyve :)
intsgram, @carriehopefletcher
"Az emberek általában csak a felszínt látják a másikból, a finomságokra nincs szemük.
Aki viszont látja is a másikat, az a személyiséget látja. Belát a felszín alá. De legalábbis hajlandó mögéje nézni."

A Túlvilági szerelem kellemes meglepetés volt számomra. Az elbeszélői stílus igazán érzékletes, a történet olvastatja magát. A szerkezet követhető, nagyon tetszett a cselekménysor lezáró szakasza. A karakterek talán picit sematikusak, viszont azt hiszem, ez nem véletlen, s nem amiatt van így, mert Fletcher ne tudott volna kidolgozott, határozott szereplőket felvonultatni. Az általános jegyek - számomra - inkább eszközként funkcionáltak ahhoz, hogy kicsit mindenki megtalálhassa magát a történetben. A young adult besorolás picit megtévesztő, mert annál valamivel "felnőttebb" ez a romantikus. De ez olyan apróság, ami egy cseppet sem von le a kötet értékéből. Bízom benne, hogy olvashatok még a szerzőtől a kiadó gondozásában.

Blogturné Klub



A turné állomásai

11.04. - Zakkant olvas
11.06. - Szembetűnő
11.08. - KönyvParfé
11.12. - Könyvvilág

Nyereményjáték

A Túlvilági szerelem főszereplőjének életében sok olyan meghatározó dolog van, ami fontos jelentőséggel bír a regényben. A mostani játékunkban ezeket a dolgokat keressük a blogokon. A te feladatod lesz megkeresni a kiemelt betűket az öt blogon és helyes sorrendbe rendezni, majd a kapott szót beírni a Rafflecopter dobozba. A turné végén megnyerheted Carrie Hope Fletcher Túlvilági szerelem könyvét, ha mind az 5 kifejezést/dolgot megtaláltad.

Figyelem! A sorsoláson azok vesznek részt, akik minden állomáson helyesen válaszoltak. A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése