2016. október 31., hétfő

Váróterem - 2016. november

Én kis naiv: azt gondoltam, a november kevés meglepetést tartogat majd a könyvpiacon. Tévedtem. Lehet, hogy a kiadók decemberben robbantanak igazán, de a novemberi megjelenések között is ígéretesnek tűnő gyöngyszemekre bukkantam. Jön új Fábián Janka-történet, korábbi kötetek kapnak új köntöst. Hihetetlen, de a Pemberley-krónikák már a hetedik résznél jár (ezt nem tettem be a listába, tekintve, hogy még gyűjtöm az energiát a harmadik részhez). Ami szintén meglepett, hogy - majd látjátok a listából is - de az októberi várólistával ellentétben, most nem egy-egy kiadó több könyve érdekel, hanem sokkal több kiadó egy-egy novemberi kiadványa. No, de nem is húzom tovább az időt! Lássuk a legvárólistásabb novemberi könyveket!
















Libri 


Fábián Janka: Az utolsó boszorkány lánya
Várható megjelenés: 2016. november 2.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
1760-ban ​​Zsófia, az utolsó bécsi boszorkány lánya szomorúan fogadja a Habsburg-trónörökös, József főherceg közelgő házasságának hírét. A lány évek óta titokban rajong Mária Terézia elsőszülött fiáért, és az esküvő napján úgy érzi, valamivel fel kell hívnia magára a főrangú ifjú figyelmét. Ám ehelyett egy másik fiatalember szeme akad meg rajta; a daliás Kolosy Károly, a királynő magyar királyi testőrségének tagja még párbajozik is érte…Zsófia története egy szerelmi dráma súlyos következményei miatt Párizsban folytatódik, ahol az ő és a családja sorsa akarata ellenére is összekapcsolódik a Habsburgokéval – József császár után Marie Antoinette-ével is. A francia forradalom kitörése előtti években a királyi udvar látszólag fényűző élete mögött rejtett tragédiák sora húzódik meg, amelyekről csak az uralkodók bizalmasai tudhatnak. Közöttük van Zsófia is, aki hiába is próbálna kívülálló maradni, az egyre baljósabb események őt is magukkal sodorják, és hamarosan már a saját és a családtagjai életéért kell küzdenie.

Park

Donna Tartt: Az Aranypinty
Várható megjelenés: 2016. november 10.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
„Olvastad ​​már az Aranypintyet? koktélpartik és baráti beszélgetések visszatérő kérdése volt ez a könyv megjelenése idején Amerikában. Tizenkét év hallgatás után jelentkezett új könyvvel az amerikai kortárs irodalom egyik legtitokzatosabb ikonikus figurája, és bebizonyította, hogy megérte a várakozást.
A könyv páratlan módon rögtön a második helyen nyitott a The New York Times bestsellerlistáján, majd hamarosan első lett, és 40 héten át szerepelt a tíz legolvasottabb könyv között. A kritikusok Az év könyvének választották, és 2014-ben elnyerte a Pulitzer-díjat. Ezzel egy időben megkezdte hódító útját a nemzetközi színtéren is: Finnországban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban is bestseller lett, és eddig több mint 30 nyelvre adták el a jogokat, a megfilmesítésért pedig a legnagyobb hollywoodi stúdiók versengtek egymással.

General Press Kiadó


Nicholas Sparks: Válaszúton
Várható megjelenés: 2016. november 10.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte…
 Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem) legújabb megható regényében két egymásnak teremtett lélek gyötrelmes küzdelméről olvashatunk, arról a harcról, amit egymásért, a szerelmükért és a boldogságért vívnak.

Cartaphilus

Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Várható megjelenés: 2016. november 10.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
Ellie ​​századunk tipikus szinglije, aki az újságírói karrierje nyújtotta biztos jövedelmének és baráti társaságának köszönhetően alapvetően élvezi független életét. Jó kedélyét egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes. A szerkesztőség archívumában – megírható téma után kutatva – véletlenül rábukkan egy levélre, melyben egy szerelmes férfi arra kéri kedvesét, Jennifert, hagyja ott a férjét, és utazzon el vele. Ellie az 1960-as években írt rejtélyes levélben saját titkos vágyait fedezi fel, ezért megpróbálja kibogozni a szerelmi történet szálait, bízva abban, hogy reményt meríthet a hajdani szerelmespár sorsából. Az eseménydús, váratlan fordulatokban bővelkedő regényben a múlt és a jelen romantikus, megható, szenvedélyes – olykor erotikus – képei váltakoznak. Jennifer a múltban próbálja megtalálni elveszett szerelmét, az időközben újabb szerelmes levelekre bukkanó Ellie pedig a jelenben igyekszik felkutatni az egykori szerelmeseket, és megtudni, vajon egymásra találtak-e végül?

Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
Várható megjelenés: 2016. november 10.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
1946-ban ​​járunk, amikor szerte a világon fiatal nők ezrei kelnek útra, hogy csatlakozzanak a háború idején megismert vőlegényükhöz, férjükhöz. Sydneyből is több száz ifjú asszony tart Angliába a Victoria fedélzetén. A hajó nem pompás óceánjáró, hanem sok viszontagságot látott repülőgép-hordozó, melyen egész seregnyi tengerész és tiszt szolgál, illetve utazik, szigorúan elkülönítve a női részlegtől.
A négy főszereplő – Frances, a zárkózott ápolónő, a gazdag családból való, elkényeztetett Avice, a komolytalan, alig tizenöt éves Jean és az őszinte, nyílt természetű Margaret – egy kabinba kerül, s a hathetes utazás alatt sok mindent megtudnak egymásról és önmagukról. Sorra kiderül, hogy mindenkinek van valamilyen féltett titka, és a múlt bonyodalmait csak még terhesebbé teszik a jelen váratlan fordulatai, melyek akár egészen új irányba terelhetik a lányok életét. Hogy az átélt örömök, félelmek és megpróbáltatások után végül mindenkinek jól alakul-e a sorsa, az csak sok év elteltével derül ki…

Maxim

Jamie McGuire-Teresa Mummert: 
Sweet Nothing - Édes semmiség
Várható megjelenés: 2016. november 9.
Előrendelhető: ITT
Értékelés: Első könyvem Jamie McGuire-től, és máris úgy felhúzott olvasás közben, hogy a végén legszívesebben megveregettem volna a vállát: ez ügyes volt! No, nem azért, mert felhergelt a történettel, hanem mert olyan kellemesen sokkoló befejezést adott a sztorinak, amiért el is felejtettem, mennyire haragszom a karaktereire. (a teljes értékelés ide kattintva érhető el)

Fülszöveg:
Avery és Josh egy közösen átélt tragikus baleset után egymásba szeret. Együttlétüket a múlt árnyai fenyegetik, de szerelmüket ez sem szabhat gátat, viszont amikor kiderül, hogy mindez csak álom volt, erősen kell harcolniuk, hogy valósággá váltsák…Végül azonban a múlt már elfeledett árnyai közül ismét feltűnik valaki, akinek a segítségével Ella és Blanka is révbe érnek.


David McCollough: A Wright-fivérek
Várható megjelenés: 2016. november 25.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
David ​​McCullough elmeséli nekünk az amerikai Wilbur és Orville Wright történetét. Kik voltak ők, és vajon azt érték el, amit szerettek volna? Ezen férfiak jóval többek voltak, mint iskolázatlan Dayton kerékpárszerelők, akik véletlenül sikeresek lettek, bennük kivételes bátorság és elhatározottság lapult, intellektuálisak, érdeklődők, és szüntelenül kíváncsiak voltak, ezek pedig meghatározó jelzőik voltak már felnevelkedésüknek is. A ház, amiben éltek, elektromosságtól és vízvezetékrendszertől mentes volt, viszont tele volt könyvekkel, amelyeket főként lelkész édesapjuk vitt haza, így folyton olvastak, művelődtek. Amikor együtt dolgoztak, egy probléma sem volt leküzdhetetlen. Wilbur minden kétséget kizárólag egy zseni volt. Orville olyan mechanikus leleményességgel bírt, amilyet kevesen ismernek. Azok a tények, hogy csupán középiskolai képzettségük és kevés pénzük van, kapcsolataik pedig alig akadnak néhol, sosem szabtak gátat terveiknek. Semmi sem állíthatta meg őket, még az sem, ha az életüket kellett kockára tenniük.
Corvina

Nyáry Krisztián: Festői szerelmek
Várható megjelenés: 2016. november 2.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
Így szerettek ők – mára kevés magyar olvasó számára ismeretlen ez a cím. Nyáry Krisztián nagy íróink, költőink szerelmi életét megörökítő kötetei töretlen sikernek örvendenek. Az Igazi hősök és a Merész magyarok című könyvekben bemutatott példaértékű életek után a szerző ismét a szerelemről, annak nemcsak sors- és személyiségformáló, hanem életpályákat, alkotói korszakokat meghatározó erejéről ír. Ezúttal azonban a képzőművészeté a főszerep: hogyan éltek híres festőink, kiket látunk a vásznaikon, s kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak a magyar művészetre? Mennyi féle szerelem létezik? Hogyan állít annak emléket egy festő? Megörökíti-e egyáltalán? Még pontosabban tehát: Hogy szerettek ők?

Európa 

Bérczes László-Törőcsik Mari: Törőcsik Mari
Várható megjelenés: 2016. november 3.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
Beszélgetés ​​ Kovács nagyapa mozijáról és a Nagykert rózsafáiról, a pélyi templom oltáráról és a velemi diófáról, a cannes-i életműdíjról és a szomszéd Margitkáról, az angolkisasszonyokról és a főiskolai felvételiről, mesterekről és pályatársakról. „Majorelvtárs” és Zsótér Sándor, Grigorij Konszkij és Anatolij Vasziljev, Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila itt ugyanolyan súllyal esik latba. Beszélgetés – Törőcsik Mari szüleiről, testvéreiről, gyermekeiről, szerelmeiről, férjeiről és az örök társról, Maár Gyuláról, akivel egyszer majd a Fekete-tengerben fognak találkozni…Beszélgetnek, sört pattintanak, és örülnek, hogy süt a nap. Törőcsik Mari fesztelenül mesél, és mindketten tudják, mi is tudjuk, hogy az emlékezet néha botlik, szalajt. Nem is az itt a lényeg, hogy napra pontosan mi történt ennek a rendkívüli művésznek az életében, hanem – ahogy Bérczes László mondja – „azt keressük, ki az az ember, akit Törőcsik Marinak hívnak. Hogyan él, hogyan közlekedik az emberek között, hogyan gondolkodik. Hogyan tekint a világra. Sőt, bármilyen önző szándék, arra hívom az olvasót, hogy Mari tekintetével nézzen a világra, amikor ezzel a könyvvel találkozik. Azért akarom ezt, mert szerintem jó dolog így nézni a világra. Az az egyszerű mondat jut eszembe, amit Zsótér mondott a Brand kapcsán. Megmutatni egy embert. Ezt akarom. Egy embert, akit érdemes megmutatni.”


Rosemary Sullivan: Sztálin lánya
Várható megjelenés: 2016. november 25.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
Az ​​1926-ban született Szvetlana Allilujeva a Kreml kis hercegnőjeként, szerető nagycsaládban élte végig röpke gyermekkorát, miközben apja korlátlan hatalomra tett szert a világ első kommunista államában. Nyolcvanöt évvel később magányosan és szegényen halt meg az amerikai Wisconsin államban, Lana Peters néven. Idillinek látszó gyermekkorában Szvetlana sokáig mit sem tudott az apja által irányított tömeggyilkosságokról, az éhínségekről, de a tragédiák őt sem kerülték el. Elveszített szinte mindenkit, akit szeretett, az anyját is, aki öngyilkosságot követett el. Első nagy szerelmét Szibériába száműzték. Szvetlana csak apja halála után fogta fel igazán, hogy mindenre ő adott parancsot, minden halál, minden gyilkosság, minden száműzetés mögött ő állt: Sztálin, az egykor imádott apa, akinek az egész világon a kis gazdasszonyaként csak a lánya adhatott parancsokat. A Kreml nem akarta elereszteni, de Szvetlana a szabadságot választotta: a hidegháború legsötétebb éveiben, az egész világot megdöbbentve, az Egyesült Államokba emigrált. És kiderült, hogy erős akaratú, tehetséges, mélyen érző ember, aki leginkább az igazi, nagy szerelemre vágyik. S aki iszonyatosan megküzdött azért, hogy kiszabadulhasson apja árnyékából, és élhesse a saját életét, amihez mindenkinek joga van: még a legkegyetlenebb diktátor lányának is.

Lazi

Helen Halstead: Mr. és Mrs. Darcy
Várható megjelenés: 2016. november 3.
Oldalszám: 320 oldal
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
A ​​Büszkeség és balítélet megírásával Jane Austen minden idők egyik legkedveltebb irodalmi szerelmespárját hívta életre Elizabeth Bennet és Fitzwilliam Darcy kettősével. Azok közül, akik olvasták történetüket, talán nem is akad olyan, aki ne lenne kíváncsi a folytatásra. Helen Halstead onnantól indítja Darcyék történetét, ahol Austen abbahagyta. Megörökíti egybekelésüket, majd a friss házasok első közös éveit, amikor is Mrs. Darcy hirtelen a londoni társasági élet középpontjában találja magát. Ez erőteljes váltásnak bizonyul a nyugalmas vidéki élethez képest, ám Elizabeth éles esze, természetes bája és üdítő szellemessége saját jogon is népszerűvé teszi őt a legmagasabb körökben. Tekintélyes barátnőre tesz szert Englebury márkiné személyében, de őladységének köre féltékenyen figyeli, így Elizabeth egy olyan érdekcsoport tagja lesz, akik számára az intrika az élet elengedhetetlen része, és a vetélkedés a mozgató erő. Idővel mindez feszültséget teremt közte és a férje között, veszélyeztetve boldogságukat. A büszkeség és a balítélet ismételt hibájába esnek, de felül tudnak-e ezeken kerekedni ezúttal is?

2 megjegyzés:

  1. Jennifer Probst: Keresd mindörökké megjelent 2016. október 28-án.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Hibás volt az infóm, javítom! :)

      Törlés