2016. október 17., hétfő

Lucy Keating: Dreamology - Álomgyár

A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg hamarosan Lucy Keating: Dreamology - Álomgyár című regényét, melyben Alice és Max álombéli és valóságos életét ismerhetjük meg egy vérbeli sulis-romantikus történetben.   Kövesd végig az öt állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


Lucy Keating: Dreamology - Álomgyár
Eredeti megjelenés: 2016.
Hazai megjelenés: 2016. október 24.
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Fordította: Sóvágó Katalin
Téma, műfaj: young adult 
Megrendelhető: ITT
Oldalszám: 360 oldal
Csillagérték: 5

Fülszöveg:
Alice, mióta csak az eszét tudja, Maxről álmodik. Minden nap, elalvás után bejárják a világot, egzotikus helyekre utaznak, beszöknek a Louvre-be, vagy épp egy piramis tetején piknikeznek. És az ezernyi mesés kaland során egymásba szeretnek. De ez mind csak álom… Max ugyanis nem létezik. Legalábbis a lány ezt hiszi…Alice édesapjával Bostonba költözik, és amikor belép új iskolájában az osztályba, Maxszel találja magát szemben. De a valóság más, mint Alice fantáziájában. A fiú kimért, és ráadásul van barátnője. És az ismerkedés korántsem olyan tökéletes, mint azt a lány remélte. Amikor pedig kiderül, hogy Max álmai is régóta Alice-ről szólnak, a képzelet és a valóság egyre inkább kezd összemosódni. Úgy tűnik, véget kell vetniük a közös fantáziáknak, ezért mindent megtesznek, hogy kiderítsék a rejtélyes közös látomások okait. De annak, aki álmában lesz szerelmes, elég-e valaha is a valóság?


Hogy mit szólnék ahhoz, hogyha "álmaim férfija" egyszer csak szembejönne velem az utcán, vagy az iskolában? Nem az a bizonyos eszményi, akinek tulajdonképp talán még arca sincs, csak jól körülhatárolt tulajdonságai, hanem konkrétan az a férfi, aki állandóan ott van az álmaimban, évek óta, éjszakáról éjszakára. Lucy Keating regénye ezzel a gondolattal játszadozik el, a young adultok világában. Persze, a csavar sem marad el a sztoriban.

"Egyszer csak ott állok a Metropolitan Múzeum nagycsarnokának kellős közepén, pontosan egy méternyire attól a ponttól, ahol a tizedik születésnapomon kidobtam a taccsot, rögtön az Egyiptom szárny előtt."

Hangulatfotó
Tinédzser hősnőnk, Alice évek óta ugyanazzal a fiúval álmodik, gyakorlatilag együtt nőttek fel Maxszel, ismerik egymás hóbortjait, barátok és kimondható: bizony egy párt alkotnak. Ráadásul, a fiatalság-bolondság jegyében, éjszakáról éjszakára egyre képtelenebb kalandokba sodródnak és különleges helyekre utaznak. A regény kezdetén épp a Louvre falai közt cikáznak. Mindez viszont csak álom. Max egyáltalán nem létezik, Alice pedig, bár nagy utazásra készül, a cél mégsem Franciaország vagy valamiféle egzotikus hely. A fiatal lány apjával Bostonba költözik, ahol mindent újra kell kezdenie: beilleszkedés az új környezetbe, az iskolába, kapcsolatok és barátságok építése a kezdetben idegen társak között. De talán mégsem mindenki idegen! Az iskolában ugyanis Alice egyszeriben csak szembetalálkozik Maxszel. Teljes valójában. Nem álmodik. Max tényleg Max, azonban fájó, nem ismeri meg a lányt. Sőt, még barátnője is van! Előbbiről persze hamarosan kiderül, a fiú igenis felismerte Alice-t. A két fiatal utána akar járni, mi ez az egész, ami velük történik. Miért vannak jelen egymás álmában? Hogyan szüntethető meg ez az állapot, és ki áll az álomgyár mögött?

"Tudtad, hogy ahányszor álmodunk, 
alapjában igazoltan elmebetegek leszünk?"

Hangulatfotó
Az egész történetben talán az volt a legképtelenebb számomra, hogy két főhősünk, miután a való életben is már egy párt alkottak, továbbra is "rá voltak kényszerítve", hogy tovább folytassák közös, kalandos álmaikat. Nem is tudom. Ha valakivel egész nap együtt vagyok - bármennyire is szeressem - nem tudnám elviselni, hogy az álmaimban is osztoznom kelljen vele. Valahogy nem érintett meg a helyzet romantikája, inkább terhessé vált ez az egész számomra, és alig győztem kivárni, mikor találják már meg végre a titok nyitját. Türelmetlenségemhez picit az is hozzájárult, hogy a karaktereket nem igazán sikerült megkedvelnem, leginkább semlegesek maradtak számomra, így magamat próbáltam beleképzelni ebbe a teljesen agyrém szituációba, hogy az ember lányának már az éjszakái sem lehetnek nyugodtak!

"Érzelmi szempontból soha sincs alkalmas idő arra, 
hogy az elképzelt álomfiúnk szakítson velünk."

Maga a történet valahogy nem különösebben fogott meg, pedig az első mondat alapján (amit a legelső bekezdés után olvashattok), a könyv nagyon szórakoztatónak ígérkezett. Az ígéret ott lógott végig a levegőben, de a vicces beszólások ellenére sem sikerült azt beváltani. Az Álomgyár egy kedves sztori, hihetetlen elemekkel, egy csipet romantikával, leheletnyi humorral, az ifjúsági és a young adult határán imbolyogva. Szóval, amolyan halovány, könnyed regény, amit én magam kevésbé, de a korosztály képviselői, az álomvilág iránt érdeklődők talán annál inkább kedvelhetnek.

"Az életem gyakorlatilag romokban hever a sarokban, 
egy pár piszkos zoknival a tetején."

Blogturné Klub



A turné állomásai



10.17. - Szembetűnő
10.19. - Kelly és Lupi olvas
10.21. - Sorok között
10.23. - Dreamworld
Nyereményjáték

Mivel is foglalkozhatna jelenlegi játékunk, mint az álmokkal? Olyan filmekből emeltünk ki jellemző képeket, amelyekben fontos szerepet játszanak az álmok. Ismerjétek fel a filmeket és a címüket írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába!

Figyelem! A sorsoláson azok vesznek részt, akik minden állomáson helyesen válaszoltak. A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése