2015. december 28., hétfő

W.W. Hallway: A bíbor lakosztály

A Sebző vágyak szerzője végre visszatér! Tarts a Blogturné Klub három bloggerével karácsony és szilveszter között, hogy együtt merülhessünk el Joanna Chandlerrel a szexualitás sötét bugyraiban! Meglepetésekkel, titkokkal és izgalommal teli utazás lesz, ennyit ígérhetünk! És ha ügyes vagy, még meg is nyerheted a könyvet!


W.W. Hallway: A bíbor lakosztály
Hazai megjelenés: 2015. november
Kiadó: Art Nouveau
Téma, műfaj: erotikus
Oldalszám: 432 oldal
Csillagérték: 7

Fülszöveg:
A lelkes és tehetséges újságírólány, Joanna Chandler egy bulvárlapban ír szerelmi jó tanácsokról és szexpraktikákról, miközben a címlapra jutásról ábrándozik. Amikor váratlan lehetőséget kap arra, hogy az első oldalon tudósíthasson egy botrányszagú előadásról, bomba sztorira számít. A nagy durranás azonban elmarad, reményeit romba dönti hűtlen partnere, életébe pedig berobban egy lenyűgözően vonzó, szellemes, ám bosszantó ismeretlen. Ryan Hill. 
A nem hétköznapi szexuális szokásokat kutató kultúrantropológus a nőkről vallott nézeteivel alaposan magára haragítja a lányt, aki ráadásul az állását is majdnem elveszíti miatta. Mégis vele kell oknyomozó riportra szövetkeznie, hogy aztán kalandozásaik során a férfi furábbnál furább erotikus klubokba csábítsa. Yana egyre mélyebbre merül a szenvedély birodalmába, feltárul előtte Ryan komor múltja, és súlyos titkok közelébe jut. Köztük a legveszélyesebb: mit rejt valójában a bíbor lakosztály?


"Hír helyett szórakoztatás. Ez a trend most, kicsikém, nekem se tetszik, de ezt veszik, 
és mi még mindig az eladott példányokból élünk."


"Az erotikus regények új csillaga. A szürke bíborrá vált" - kínálgatja magát W.W. Hallway legújabb kötete, A bíbor lakosztály. Én meg lesütött szemmel somolygok a nemlétező bajszom alatt: persze, persze! Egy újabb szürke, hiánycikk, de tényleg! Klisék meg erotika, amolyan magyar módra? Persze, a kíváncsiságom megint nagyobb volt a kelleténél (meg a borító is nagyon tetszett), és különben is nincs is annál jobb (meg hát hitelesebb se nagyon), mint úgy leírni egy könyvet, hogy már olvastam. Szóval, már jó előre felkészültem a szigorú kétcsillagos értékelésem megírására. E tervem azonban az első tíz-húsz oldal, majd az egész könyv elolvasása után hamvába halt. De igazából, nem vagyok szomorú miatta.

"A felnőtt lét egyik kellemetlen hozadéka, 
hogy az embernek a nemszeretem dolgokat is meg kell csinálnia."

Bár a klisék tekintetében azért volt  némi alapja előérzeteimnek. A bonyodalmat ugyanis az adja, hogy újságíró főhősnőnkre (hogy, hogy nem) épp az utolsó pillanatban osztanak ki egy feladatot, miszerint a városba érkező híres szociológus professzor, Ryan Hill előadásáról kell cikket írnia a lap következő számába. Üdítő jelenség ugyanakkor, hogy Yana valóban ért ahhoz, amit csinál...bár épp e cikke kapcsán hivatására nézve csaknem végzetes hibát követ el (mindig hallgassatok végig egy előadást, ne hagyjátok el a helyszínt feldúlt lélekkel...főleg ne akkor, ha beszámolót is kell róla készítenetek a nyilvánosság számára!). Csaknem. Ez itt a kulcs, ugyanis épp ez a hiba hozza majd össze főszereplőinket, és épp ez a klisé az, melynek köszönhetően a történet az egyediség medrében folyik tovább.


"A valóság az, hogy Mr. Spencer azon az estén bejelentette, elmegy. Pontosabban egy még szemetebb szöveggel állt elő, amit Yana a szíve mélyéből gyűlölt: "szüneteltessük a kapcsolatunkat egy időre." Ennél gyávább szakítást előkészítő duma nincs a világon."

Nagyon kedveltem a történetet. Az elejétől kezdve. Még az említett sablon-szál ellenére is. Az szép lassan elég világossá vált, hogy nem egy Szürke-sztorit fogok olvasni. Annál is inkább, mert Yanát rögtön megkedveltem. Öntudatos és okos. Sokkal jobban csípem az ilyen női karaktereket, legyen szó bármilyen műfajról. Ráadásul, még vicces is a csaj, ismeri az irónia fogalmát: újabb piros pont. Vele ismerkedünk meg elsőként, illetve az ő lapos kapcsolatával, mely rövid úton szingliségbe fordul. Bár az elején nem tudunk róla, megismerkedünk Ryannel is. Vele valahogy az egész regény alatt nem sikerült szimpatizálnom, fogalmam sincs, miért. Pedig okos, intelligens, humoros...és talán még jóképű is. De a sötét titkokat nem igazán tudom díjazni - még akkor sem, ha tudom, hogy hozzá kell tartozzon a történethez.

"Alapszabály, hogy az ember életének legfontosabb napjain gyűlnek össze
 a legdühítőbb kellemetlenségek? Az."



A történet felépítése is igazán üdítő volt. Merthogy nem pornókönyvről van szó, hanem erotikusról (a kettő között pedig nagyon mély szakadék húzódik - ezt tulajdonképpen ez a könyv mutatta be eddig számomra leginkább), így nem  Rengeteg kérdéskört feszeget, a szexuális alárendeltséggel, a bántalmazó kapcsolatokkal, a szexuális igényekkel kapcsolatban. Hill fő kutatási területe egyébként is ez, így nem csupán levegőben lógó foszlányokat kapunk a témáról, hanem sok esetben, konkrét adatokat is. Főként egyébként emiatt is szerettem olyan nagyon a regény eleji előadást is - itt csillogtatta meg professzorunk első ízben lehengerlő stílusát (és még mindig nem értem, miért is nem kedveltem meg jobban őt). Ami szintén szimpatikus megoldás volt, hogy az elbeszélő a történetfolyamban nem a megmondó ember szerepében díszeleg, hanem felvillant olyan világokat (?), ami Yanához hasonlatosan, elég ismeretlen terep (szerintem nem csak) számomra. Talán emiatt is tudtam vele, az ő világával és látásmódjával azonosulni inkább. 

"- Csak vigasztalj...
- Nem szorulsz rá. Te jó újságíró vagy. Apádnak nincs igaza. Nem akarom megbántani, mert szükségünk lesz rá az esküvőn, de tévedett.
- Milyen esküvőn?
- A miénken. Ki más vezetne oltár elé?
Yana elképedt, aztán rájött, hogy Hill így igyekszik kizökkenteni a szomorkodásból, tréfál vele. Vagy ki tudja? Még van megfejtenivalója a férfi kommunikációs jelrendszerében."

Teljesen mást vártam, teljesen mást kaptam. A történet, a nyelvezet, a humor, az irónia, az erotika, a megdöbbentő világok, az elgondolkodtató kérdések, a lehengerlő karakterek (még a két mellékszereplő kidolgozottsága is) egészen meglepő volt számomra. Azt a néhány sablont, amit fentebb említettem, totálisan elbírta a regény, s még azokkal együtt is egészen eredeti, okos és egyedi sztorit alkotott a szerző. A szürke tényleg bíborrá változott, és ha a kettő között választani kéne, egészen biztos emellett voksolnék. 

Blogturné Klub



A turné állomásai
12.28. - Szembetűnő
12.31. - CBooks


Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban az itthon is megjelent BDSM kapcsolatokat (is) érintő erotikus könyvek világába kalauzolunk! A turné minden állomásán találtok egy kis leírást egy könyvről, a Ti feladatotok pedig annyi, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és a könyv címét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertest e-mailben is értesítjük, innentől számítva 72 órán belül várjuk a jelentkezést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Az utóbbi években e műfaj legsikeresebb trilógiájának első része, melyben az irodalom szakos hallgató Anastasia és a menő üzletember, Christian kapcsolatának kezdetét ismerhetjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése