2015. október 27., kedd

Budapestre látogat Brooke Davis

Könyvmoly korom óta tervezgetem, hogy igyekszem minél több könyvbemutatóra, író-olvasó találkozóra, könyves eseményre eljutni - ami inkább kevesebb, mint több sikerrel valósult meg eddig. Mindenesetre, az a néhány alkalom, ami összehozott egy-egy szerzővel, nagyon fontos pillanat számomra. Nem csupán a dedikált könyv élménye és tudata miatt, hanem egyébként is. Manapság talán nem olyan nagy ügy felvenni kedvenc alkotóinkkal a kapcsolatot, nagyon sok szerző nyitott is a közösségi média irányába, és építi saját kis közösségét, visszajelez a bloggereknek (ami az olvasói és blogger lét fantasztikus élményét nyújtja számomra). Ugyanakkor, még mindig akadnak térbeli korlátok számomra, melyek hogy úgy mondjam: némiképp akadályozzák, hogy azokon a könyvbemutatókon, könyves eseményeken részt vegyek, melyeken tényleg nagyon szeretnék. Mert hát: én inkább a személyes találkozó híve vagyok. Úgy döntöttem, hogy ne maradjak ki teljesen, és hogy Ti is rátaláljatok ezekre, új rovatot indítok itt a blogon, Könyvközeli élmények néven, melyben írok néhány közelgő eseményről. Ha én nem is tudok megjelenni, általatok talán én is képviseltetem magam...és ki tudja, talán egyszer-egyszer személyesen is összefuthatunk.


Néhány nappal ezelőtt írtam Brooke Davis: Az elveszett és meglett dolgok könyve című regényéről, mely nemrégiben a Libri gondozásában jelent meg. A számomra valamiért A kis herceg világához közelálló történet igazi kis ékszerdoboza lett az idei olvasmányaimnak. Míg az utóbbi könyvben a barátság, az emberi kapcsolatok állnak fókuszban, addig Brooke Davis főhőseit a halál foglalkoztatja, avagy nem foglalkoztatja. Ugyanakkor érdekes, hogy mégis az élet alakulása, az önismeret útján való haladás és -szintén- az emberi kapcsolatok kerülnek a regény középpontjába. Ráadásul, amiket az írónőről volt szerencsém olvasni, szintén felkeltették a figyelmem. Így az első könyvbemutató, amit a Könyvközeli élmények nevet kapott rovatban ajánlok figyelmetekbe, a kiadó által szervezett közönségtalálkozó.

Bővebb információkat a Facebookon találtok, ide kattintva, illetve alább is megosztom a kiadó leírását :) A könyv recenzióját itt találjátok.

Időpont: 2015. október 28., szerda 18:00
Helyszín: Púder Bárszínház és Galéria
1092 Budapest, Ráday utca 8.
Egy regény, amelybe az egész világ beleszeretett, és Egyasszony, aki nem fél elmondani, amiről mindenki hallgat. 
Brooke Davis egy utazása során kapta a hírt, hogy édesanyja életét vesztette egy autóbalesetben. Ez a trauma indította arra, hogy megírja első regényét, hogy megmutassa, miként lehet a veszteség okozta fájdalommal is békében együtt élni.
Az elveszett és meglett dolgok könyve szívmelengető regény a fiatalság bölcsességéről, az öregség gonoszságáról és varázslatról, amely akkor történik, amikor senki sem figyel...
Péterfy-Novák Éva történetét az Egyasszony blogon százezrek olvasták: sokan ismertek magukra a fiatal vidéki lány sorságban, akinek a 80-as évek közepén mozgás - és értelmi sérült gyermeke született, ezzel a helyzettel pedig úgy kellett megküzdenie, hogy egy bántalmazó kapcsolatban élt.
Brooke Davis és Péterfy-Novák Éva írása terápia és önterápia, kitalált és valós történeteik a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról tanítanak.
A szerzőkkel Sárközy Bence, a Libri Kiadó vezetője beszélget. Közreműködik: Pető Kata.
A beszélgetés magyar nyelven zajlik. A részvétel ingyenes.
A kötet a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolható meg.

Érezzétek jól magatokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése