2015. október 5., hétfő

Heti szumma XI.

Heti szumma a Szembetűnő -többnyire- minden vasárnap jelentkező rovata, mely július 26-án indult útjára. Ebben a rovatban arra invitállak Titeket, hogy közösen elevenítsük fel az adott héten közzétett blogbejegyzéseket, így lehetőség nyílik arra, hogy amit hét közben kihagytál, itt elolvashasd. Fontos, hogy nem a bejegyzéseket ismétlem meg, hanem olyan háttérinformációkat, kiegészítéseket láthatsz, melyek nem kerültek bele a bejegyzésbe, illetve, rögtön átnavigálhatsz nem csupán a könyvről szóló értékelésre, hanem a könyv megrendeléséhez is. Ezek mellett megtudhatod, mely közzétételek voltak a heti kedvencek, és hogy milyen könyvek értékelésére számíthatsz a következő héten. Ugyanakkor felvillantok néhány morzsát a mindennapjaimból, és a Szembetűnő Facebook-hetéből is.

Az elmúlt napokról
No, tessék. Egy ékes példa, hogy nem mindig fér a hétbe egy kis írásos visszatekintés. De az a lényeg, hogy meglegyen. És hát, örömhírekkel indítani egy új hetet sem kisebb boldogság, mint azokkal zárni egy elmúltat. Ugyanis, az utóbbi napokban sokan kerestetek meg privát üzenetben vagy a molyon, hogy elmondjátok véleményeteket egy-egy bejegyzéssel vagy magával a bloggal kapcsolatban. Mindezzel pedig hatalmas boldogságot okozva nekem. Köszönöm! Nem is tudom, van-e nagyobb öröm egy könyves blogger számára, mint ha olyan üzenetet kap, hogy az egyik recenziója hatására olvasott el valaki egy adott könyvet - és neki is elnyerte tetszését...:) Ráadásul, egyéb téren is sok öröm ért, és még a Nap is süt, hát kinek van kedve szomorkodni, nemde?

Róluk olvashattatok múlt héten

A dedikált Rideg Krisztina-könyvem,
Köszönöm!
A X. heti szummában már előrebocsájtottam, hogy nehéz, érzékeny témákat feldolgozó könyvekről szóló bejegyzésekre számíthattok. Így is történt. Rideg Krisztina: Alkalmasság c. rövid kötete kezdte a sort. Az idén, magánkiadásban megjelent könyvecske az írónő jóvoltából jutott el hozzám még nyár legvégén. A könyv elbeszélője érdekes, számomra kicsit távoli perspektívájú utazásra hívja olvasóit. Tőlem messzebb álló nézőpontról írok, mert nem teljesen tudtam azonosulni az elbeszélő gondolatvilágával - a családtól, értsd: a család idősebb generációitól való elszakadás a hétköznapok rutinjának, nyüzsijének indokával számomra teljesen elképzelhetetlen. Ezekkel együtt is érdekes utazás volt megismerkedni a könyvvel.
Legnagyobb kedvencem, és azt hiszem, szeptember Top3-as listájára is felkúszott Rachel Joyce: Queenie Hennessy szerelmes levelei c. kötete, ami igazán mély nyomokat hagyott bennem. Nyitva hagyott, ki nem használt lehetőségekről, egy szellemvilágra épített életről, egy megrázó vallomásról...egy egészen elképesztő és meglepő, már-már fájó befejezéssel. És ne felejtsük el: a második Maxim-könyvem is egyértelmű siker. Izgatottan várom az év további megjelenéseit a kiadó gondozásában!
Queenie Hennessy története a szeptember egyik kedvence lett számomra
Az új szerzők után egy idén megismert arc a romantikus írók csarnokából: Nicholas Sparks. A General Press Kiadó múlt héten új köntösben ismét megjelentette a szerző Üzenet a palackban c. regényét, melyhez az eddigiekben nem volt szerencsém. De most meggyőzött. Szóval, nem tudom, hogy csinálja a fickó, de az alapvetően részemről már túlzottan romantikusnak tartott történeteket is olyan szépen tudja csomagolni, hogy fel sem merül, hogy giccsnek érezzem azokat. Borzasztó! Borzasztóan jól csinálja! Romantikus lelkeknek kötelező darab! 
...és még egy turné is beékelődött a hét legvégére. Claire North: Harry August csodálatos élete valószínűleg sokkal nagyobb odafigyelést igényelt volna részemről, mint amennyit kapott (pedig az sem volt kevés), ugyanis a történet elég összetett, több szálon fut, ráadásul egyazon ember több életéről is szól. Párhuzamos univerzumok? Talán abban kellett volna nekem is olvasnom. Mindenesetre, a műfaj kedvelőinek igazi csemege lehet a regény.

…és a tervek

A Libritől érkezett újdonságaim :)
Ezen a héten - előreláthatóan - nem turnézom, viszont ez a legkevésbé sem jelenti azt, hogy ne jelentkeznék friss és ropogós megjelenésekkel. Rögtön holnap kerül például a könyvesboltok polcaira egy általam régóta várt könyv, amelyről már délután-estefelé olvashattok is a blogon. A címet még nem lövöm le, de annyit elöljáróban, hogy egy Athenaeumos könyvről van szó. Múlt héten a Libri jóvoltából három újdonság is érkezett hozzám, s terveim szerint egyikükről szintén beszámolok Nektek ezen a héten. Ó, és egy bejegyzéssel még készülök, ami nem könyves, de a bloggerkedéssel kapcsolatos. Erről szintén nem árulok el többet - egyelőre. Másfelől pedig igyekszem pótolni az elmaradásaimat. És közben immár három osztályban is tanítok, avagy gőzerővel folyik a gyakorlati félévem érdemi része.

Tartsatok velem továbbra is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése