2018. október 17., szerda

Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Ha október, akkor új karácsonyi történet Debbie Macomber tollából, a General Press Kiadó jóvoltából. Idén sem marad el a karácsonyi romantika, és ebből a hangulatból immár három éve a Blogturné Klub sem maradhat ki! Ismerkedjetek meg Macomber legújabb karácsonyi történetével egy három állomásos blogturné keretében, s ha részt vesztek a nyereményjátékon, a karácsonyfa alá tehetitek a szerző legfrissebb könyvét!

Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Eredeti megjelenés: 2017.
Hazai megjelenés: 2018. október 11.
Kiadó: General Press Kiadó
Fordította: Ligeti Lujza
Téma, műfaj: karácsonyi romantikus
Megrendelhető: ITT
Terjedelem: 212 oldal
Csillagérték: 10

Fülszöveg:
Merry Knight igen elfoglalt. Gondoskodik a családjáról, sütit süt, dekorál az ünnepekre, és mindeközben reméli, hogy nem kerül az állandóan feszült és a szabályokhoz mindenáron ragaszkodó főnöke útjába a munkahelyén. Saját magára sincs ideje, egy kapcsolat pedig már végképp nem fér bele az életébe. Az anyja és az öccse azonban megelégeli ezt a helyzetet, és a tudtán kívül - születésnapi ajándékként - regisztrálják egy társkereső oldalra, a fotója nélkül. A lány eleinte ellenérzésekkel fogadja ezt a beavatkozást, aztán vonakodva mégis úgy dönt, tesz egy próbát. Merry kicsivel később már egy elbűvölő idegennel csetel, és nemsokára a beszélgetéseik jelentik számára a nap fénypontját. Ám amikor szemtől szembe találkoznak, kiderül, hogy a férfi egyáltalán nem az, akire számított - és akire vágyik. Merrynek azonban rá kell jönnie, hogy a szív néha azt is látja, amire a szem nem képes. Debbie Macomber legújabb karácsonyi történetében a nem várt szerelem csak egy kattintásra van.

Eredeti kép: Debbie Macomber
Mikor megláttam, hogy a General Press Kiadó idén is meglep minket egy karácsonyi Debbie Macomber történettel, rögtön tudtam, hogy mihamarabb meg kell ismerkednem vele. Miért kedvelem a szerző decemberi történeteit? Elsősorban azért, mert habkönnyűek és a terjedelemnek és stílusnak köszönhetően olyan gyorsan végig tudok szánkázni rajta, mintha egy amerikai limonádét néznék. Ráadásul azzal a kiváltsággal, hogy a stáblistát, a helyszíneket mind én „tervezhetem meg”. Mindezt pedig az elbeszélő megszórja azzal, hogy akármilyen évszakban is olvassam ezeket a sztorikat, mindig karácsonyi hangulatom kerekedik. A maga szolidan giccses, kellemes valójában.

Eredeti borító, eredeti cím :)
A Szerelem karácsonyra három főszereplője Jayson, Merry és Mary – persze, nem elképzelhetetlen, hogy utóbbi kettő igazából egy, s csak egy félreértés állhat a háttérben. Az elbeszélő már a történet kezdetén beavat minket az elírásba. Persze, ekkor még nem értjük a történetfoszlány funkcióját, de ez sem várat sokáig magára. Merry egy cégnél áll alkalmazásban, ahol precizitásának és megbízhatóságának köszönhetően szerződtették egy egyéves projekt koordinátori feladatainak ellátására. Bár a fiatal lány szereti a munkát, a cég vezetője a legkevésbé sem nyerte el szimpátiáját – ellenszenvét annál inkább. A történet kezdetén már az egyéves projekt vége, és Merry kedvenc időszaka, a karácsony küszöbén járunk. A munka a célegyenesben egyre sűrűbbé válik, Merry sokat túlórázik, öccse, a Down-szindrómás Patrick pedig minden este ugyanazzal a szeretettel várja őt haza. Patrick és az anyukája kitalálják, hogy születésnapján meglepik Merryt. Mivel a lánynak semmi ideje nem marad a szórakozásra és a pasizásra, regisztrálják őt egy társkereső oldalra. Merry húzódzkodik az ötlettől, végül beadja a derekát. De hogy ne legyen túl könnyű a jövendőbelik dolga, Merry kutyájuk képét választja profilképnek. Mindeközben, a váltott elbeszélős szerkezet nyomán megismerkedünk Jaysonnel, aki egy menő céget vezet. A cég sikeres, épp egy egyéves projekt megvalósításának célegyenesében járnak, bár a projekt koordinátora, Mary megmagyarázhatatlan érzéseket kelt a férfiban. Jayson szintén egyedülálló, barátai unszolására egyik este regisztrál egy társkeresőn…

Debbie Macomber
Innen pedig megvan egy klassz bonyodalom, vicces, félig vicces és viccesen béna megoldásokkal. A váltott elbeszélős történetvezetést nagyon jól alkalmazza a szerző, számomra nem voltak üres járatok. Ha Merry és Jayson története egy picit is megül, rögtön feltűnik Patrick, aki újra életet lehel a sorok közé. Tipikusan olyan szereplő, akit minden csetlése-botlása ellenére sem lehet nem imádni. Talán őt kedveltem a leginkább ebben a sztoriban, mert ő az a tiszta forrás, aki őszintén jót szeretne tenni, és a többi karakterhez való viszonyából is következtethetünk az adott szereplő jellemére. Jaysont például egyértelműen a Patrickkel való beszélgetései emelték ki a drónszerű főnök sémájából.


Macomber tehát idén sem okozott számomra csalódást. Hiszen bármennyire is egyszerű vagy épp sablonos a történet, számomra mégis meg tudja tölteni azzal a kellemes hangulattal, amit egyrészt én is kedvelek a karácsonyi készülődésben (és ennek csak körítései a fénybe borult utcák és karácsonyi díszítések), másrészt amivel meg tudja teremteni azt a bensőséges hangulatot, amiért szó szerint úgy érzem, bekuckóztam a történetbe és egy csésze forró teával csendesen figyelem, mi történik a szereplőkkel. Kicsit sajnálom, hogy magyarul nem igazán tud működni a nevekkel való szójáték, ami még plusz kedves ködöt szór a kötetre. Mielőtt viszont felhasználnám az összes negédes jelzőt a könyvre: a Szerelem karácsonyra egy olyan történet, ami hangulatában abszolút hozza a szerző eddigi (általam olvasott) karácsonyi történeteinek feelingjét. Kikapcsol, elringat, könnyed és habos. Néha nem is kell több. 


Blogturné Klub



A turné állomásai

10.13. - Betonka szerint a világ...
10.15. - Kelly és Lupi olvas
10.17. - Szembetűnő

Nyereményjáték

Ahogy Debbie Macomber, úgy a General Press Kiadó is évről évre gondoskodik arról, hogy ne maradjunk újabb romantikus karácsonyi történet nélkül. Az elmúlt években a Blogturné Klub turnéinak keretében a szerző több könyvével is megismerkedhettek, ezek közül (is) válogattunk mostani játékunkhoz. Minden állomáson találtok egy-egy fülszöveg-részletet Macomber valamely könyvéből. A feladat, hogy az adott könyv címét a Rafflecopter megfelelő sorába írjátok. Könyvvadászatra fel!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:

Addie ​Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat.
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése