2017. április 26., szerda

Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

A General Press Kiadó jóvoltából megjelent Lady Cassandra meghódítása című könyv, ami a nemzetközileg elismert írónő, Madeline Hunter legújabb kötete. Izgalmas történet egy társadalmilag kirekesztett nőről és egy férfiról, akit a rejtélyek nem hagynak nyugodni. Ha tetszett A csendestárs, ne hagyd ki ezt se!

Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása
Eredeti megjelenés: 2013.
Hazai megjelenés: 2017. április 10.
Kiadó: General Press Kiadó
Fordította: Melis Pálma
Téma, műfaj: történelmi romantikus
Megrendelhető: ITT
Terjedelem: 312 oldal
Csillagérték: 5

Fülszöveg:
Lady Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától - talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény. Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.


Némi kihagyás után ismét a történelmi – felnőtt – romantikusok erdejében tettem kirándulást, amihez Madeline Hunter friss regényét, a Lady Cassandra meghódítását választottam. Ebbe némileg bekavart, hogy az eredetileg tervezett borító iszonyatosan tetszett (ah, megint a külsőségek – no, nem mintha a végleges opció ne lenne illő a történethez).

Forrás
A szerzőtől nagyjából két éve olvastam, viszont akárhogy kutattam emlékeimben, az a történet nem igazán ragadott meg annyira, hogy fel tudjam idézni. A Lady Cassandra ötvenedik oldala környékén viszont kezdtek felidéződni A csendestárs szereplői és a társadalmi miliő. Csodás logikával így utólag raktam össze, tulajdonképpen kinek az esküvőjén is vagyunk az első fejezetben. A sorozatolvasás hátránya, hogy akaratlanul is összehasonlítom az előző részekkel a történetet, viszont valahogy úgy gondoltam, ez Madeline Hunter számára csak jól sülhet el. Kíváncsi voltam, vajon mennyiben sikerült javítani a karakterek ürességén, a hosszú és már-már unalmas leírásokon, az előjátékszerű cselekményfolyamon…

Forrás
Nos, ha a karakterekből indulunk ki, akkor Lady Cassandra mindenképpen pozitív ösvényre terelte Hunter írói képességeit a szememben. A csendestársnál nagyon hiányoltam a hősnői alkat színre lépését, amit úgy tűnik, Cassandra próbál – nem is olyan eredménytelenül – pótolni. Önálló, szabadelvű, saját akarattal rendelkezik (már amennyire ez a kor lehetőségeihez mérten a szokásoktól eltérő lehetett), de közben mégis ott van benne a titok és a kétely, amitől igazán izgalmas főszereplővé vált. Ahogy Cassandra kétes hírnevével, makacsságával lóg ki a kor viselkedésmintái közül, úgy Lord Ambury sem a leányregények eszményi ideálja, leginkább a hedonista rosszfiú egyfajta tompított mása. Hogy ez a két szereplő mégis hogy keveredik egymás mellé? Nekem valahogy még a történet végén is érthetetlen marad.


Forrás
…a testiségen kívül ugyanis nem éreztem azt, hogy a lelki kötődés, az egymás iránti tisztelet, meg úgy általában: az igaz szerelem bontakozna ki éppen a szemeim előtt. Cassandra annak nézte Amburyt, ami – és ugyanígy történt fordítva is (bár az első aktus után Ambury megjegyezi, hogy Cassandra talán mégsem olyan tapasztalt, mint gondolta – micsoda bók). Tehát, oké…írjunk történelmi romantikust, de – ha már az ágyon kívül is feltétlenül össze akarjuk hozni a főszereplőket – legalább vigyünk a karakterekbe egy kis érzelmet és lelket. Így ugyanis hiába akasztott a szerző jó és valamilyen szempontból különleges jegyeket rájuk, mégis élettelen, sematikus árnyként mozognak a cselekményben. Összeházasodnak, mert ezt követeli a szokás, és nem azért, mert ezt követelné a történet. Nem elvitatható ugyanakkor Huntertől, hogy karakterábrázolásban még így is fejlődött előző történetéhez képest, viszont továbbra is sokszor fordul érdektelenségbe és unalomban egy-egy elbeszélés, továbbra is hiányzik az igazi tűz, a katarzis. Bár azt gondolom, akiknek A csendestárssal Hunter már elnyerte szívét, nem fog csalódni, sőt!

Blogturné Klub



A turné állomásai

04.19. - Insane Life
04.23. - Könyvvilág
04.24. - Olvasónapló
04.26. - Szembetűnő
04.27. - Dreamworld

Nyereményjáték

Madeline Hunternek hazánkban ezzel a kötettel együtt hat könyve jelent meg. Külföldön gyakran emlegetik több ismert írónővel együtt nevét, így a játék ehhez fog kapcsolódni. Kivételesen nem egy könyv címére leszünk kíváncsiak, hanem egy írónőjére. Mostani turné minden állomásán egy könyv címmel és egy karakter nevével találkoztok a sok közül. A könyv címe nem biztos, hogy kapcsolódik a karakteréhez, de egy közös mindenképpen lesz bennük - az írónő neve.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:

Könyv címe: A portréfestő lánya
Karakter neve: Alec Valcourt


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése