2016. augusztus 2., kedd

Jennifer Probst: Keresd a szépet

A Libri jóvoltából jelent meg a sikeres “Milliárdos feleségek” könyvsorozat írónőjének, Jennifer Probst “Keresd…” sorozatának harmadik kötete, a Keresd a szépetGenevieve a saját esküvőjéről szökik meg régi legjobb barátjával Wolfe-val. Vajon lehet több közöttük mint barátság? - Ha kíváncsi vagy a válaszra, gyere és kövesd a hét állomásos blogturnét július 25. és augusztus 6-a között, sőt, ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány a könyvből!

Jennifer Probst: Keresd a szépet
Sorozat: Keresd...(3)
Eredeti megjelenés: 2015.
Hazai megjelenés: 2016.
Kiadó: Libri Könyvkiadó
Fordította: Babits Péter
Téma, műfaj: erotikus chick lit
Megrendelhető: ITT
Oldalszám: 536 oldal
Csillagérték: 7

Fülszöveg:
Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért? Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és egy csipetnyi humor – ez Probst sikerének titka.

Necces dolog könyvsorozatot írni. Nem mindenkinek, persze. Nekem tuti az lenne, mert mindvégig azon aggódnék, vajon lesz-e olyan jó a következő rész, mint az első. Vagy mi van, ha a második után kiderül, hogy az első se volt jó? Mázli, hogy nem vagyok könyvsorozat-író, nem? Nézzünk inkább egy konkrét példát, ha már úgyis Jennifer Probst legújabb regényéről készülök bejegyzést írni. A Keresd... sorozat egy üdítő, amerikai limonádé, erotikus színezettel. Egy olyan sorozat, melynek első két részét imádtam, szerepeket osztottam a megfilmesítéshez, satöbbi. A harmadik részben az írónő gondolt egyet, és egy ötszázplusz oldalas kitérőt tett, hogy egy mellékszereplő sztoriját emelje fókuszba. Merész.

"A Vera Wang menyasszonyi ruha nevetségesen sokba került, és egyáltalán nem illett hozzá, de az igazi hercegnők és menyasszonyok már csak ilyet viselnek. Csupa csipke és tüll, gyöngy és gyémánt. Nagy kár, hogy nem kap benne levegőt."

Sarah Michelle Gellar
Az előző részekből persze sejthető volt, hogy Gen is kap majd egy szeletet a sorozatból. Probst főként a második részben igyekezett minél érdekesebbé tenni a karaktert, felcsigázva az olvasó érdeklődését. Gen rezidensként szeretett bele a szintén orvos, Davidbe. Az esküvő napján azonban a nő észbe kap: tulajdonképpen nem is akar David felesége lenni. Oltári nőként lelép a ceremónia előtt, menekülés közben pedig belebotlik legjobb barátjába, Wolfe-ba, aki kimenti őt a helyzetből. És kezdődhet a két barát önismereti kalandozása - egészen a szerelmes egymásra találásig. No, nem ilyen hipp-hopp - és ez a "nem hipp-hopp" tette kissé gyötrelmessé számomra a történetet, terjengőssége és hatalmas vargabetűi elég gyorsan kiábrándítottak. Probst elindult a tökéletes sablonkarakterek és sablonsztorik irányába, és valahogy ez az út a legkevésbé sem sikerült olyan szórakoztatóra, mint az előző két részben. Nem akarok igazságtalan lenni: a karakterek - sablonosságuk ellenére is - izgalmasak. Gen egy elveszett, érzelmei által megvezetett fiatal lány, akinek mintha nem jutott volna saját magára ideje, túl sokat adott volna mások véleményére, ezáltal pedig totálisan bizonytalan önmagában. Jöhetnék azzal a szöveggel, hogy "tanult nő létére, nem ezt várnám tőle", de egyrészt falra mászok a "tanult nő létére"-formulától, másrészt pedig az érzelmeket jobbára nem az akaratunk irányítja. Ettől függetlenül mindig meglep, hogy egyesek - legyenek azok férfiak, avagy nők - inkább görcsösen meg akarnak felelni párjuk hóbortjainak, sanyargatva magukat, félve a cinikus megjegyzésektől, belehajszolva magukat egy boldogtalan kapcsolatba, házasságba, ahelyett, hogy egy csepp figyelmet fordítanának saját erényeikre és boldogságukra. Végül Gen meglépte, amit meg kellett, és milyen jól tette! Sokat gondolkodtam, melyik színásznőre osztanám a szerepét, végül Sarah Michelle Gellarra esett a választásom.

"Én aztán bele nem mászom még egyszer a vízbe! Láttam a Scooby-Doo-t! A tengeri szörny átkát Lilyvel! Nincs az az isten!"

Wentworth Miller
Ami pedig a férfi szekciót illeti: David a beképzelt, sznob orvosok szűk, ám létező táborát erősíti. Tipikusan az, aki elvárja, hogy tedd össze a két kezed, de minimum alélj el attól, hogy egyáltalán rád emelte a tekintetét. Aki inkább egyfajta eszközként vagy dísztárgyként tekint a nőre, mintsem egyenrangú partnerként. Nem is az a csoda tehát, hogy Gen faképnél hagyta az oltárnál, inkább az a meglepő, hogy egyáltalán eljutott a házasság gondolatáig ezzel a férfival. Fura, de David még  mindig valahogy így is élethűbbnek tűnik, mint Wolfe. Oké, Wolfe nehéz gyerekkora elég sokféle réteget rápakolt a srác személyiségére: a védelmező, a soha senkinek nem elég, a szépfiú, a hódító, a gondoskodó. Az ő esetében rendesen meg kell kapargatni a felszínt, hogy értékre találjon a szív. Bár az állandó "bébizéstől" néha falra másztam. Másfajta kép élt az emlékeimben róla az előző részek alapján, kicsit szürkébbnek és érdektelenebbnek tartottam: na, ő mégiscsak meglepetés volt ebből a szempontból, és teljesen más színészt társítottam most a karakteréhez, Wentworth Miller lenne számomra a tökéletes Wolfe.

"- Komolyan veszed a döntéseidet.
Kihúzta magát.
- Még szép. A döntéseknek következményeik vannak. Az is egyfajta kudarc, ha nem vállaljuk őket.
- Vagy egyszerűen csak el kell fogadnunk, hogy hibáztunk. Nem kell kitartani egy úton, ha egyszer rossz irányba visz. Néha bölcsebb megfordulni, és hazamenni."

A Keresd a szépet nálam sajnos nem része a Keresd... sorozatnak. Nem adta meg azt az érzést, mint az első két könyv. Pont azokat a szereplőket, helyszíneket (imádom a Bögrét) és életérzést tette parkolópályára az írónő, amiért annyira szerettem ezt a könnyed limonádét. Elvette az alapsztori esszenciáját, és még mindig nem tud megszabadulni a "kevés vagyok hozzád, nem érdemellek meg" - mantrától. Önálló kötetként valószínűleg egy csillaggal feljebb soroltam volna a regényt, de most picit pipa vagyok Probstra. Kérem vissza Kate-et, Kennedyt és Arilynt! :)


KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK
Jennifer Probst: Keresd az alkalmat
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest

Blogturné Klub



A turné állomásai

07.25. - Insane Life
07.27. - Angelika blogja
07.29. - CBooks
08.02. - Szembetűnő
08.04. - Dreamworld
08.06. - Kristina blogja

Nyereményjáték

Mostani játékunk nem lesz nehéz, ígérem. :) Minden állomáson találtok egy borító darabkát, amiről ki kell találnotok melyik könyvről van. Egy közös dolog mindegyikben van, ami miatt szorosan kapcsolódik a történethez - a történet folyamán barátokból szerelmesek lesznek.

Figyelem! A sorsoláson azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A feladvány:



a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése