2015. augusztus 9., vasárnap

Heti szumma III.

Vészesen fogy a nyár, pedig az én lendületem még csak most érkezett meg igazán! De nem búslakodom! Ti se tegyétek, inkább élvezzünk ki minden percet a nyárból! Ugyan ezen a héten csak három új bejegyzéssel bővült a blog, ráadásul az egyik még nem is teljesen hivatalos, de a "háttérmunkálatok" közben is lankadatlanul zajlanak.
A Facebook-élet pedig egy pillanatra sem áll meg, sőt! Ezen a héten felkeresett egy olvasott internetes portál, amely felfigyelt a Szembetűnő-projektre, és az egyik recenzióm felhasználásával népszerűsítette Nicholas Sparks egyik regényét. Kitaláljátok, melyik volt az? Ha nem szeretnétek találgatni, görgessetek lejjebb, és minden kiderül...avagy ez történt ezen a héten...

A blog heti élete

Nos, ez a hét bejegyzések szempontjából - látszólag - nem volt túl termékeny, de egy pillanatig sem csüggedek, és bízom benne, Ti sem teszitek. A jövő hétre újult erővel, és nagyon jó kis könyvekkel készülök. Ráadásul: ez a hét sem telt eseménytelenül. A három heti bejegyzés közül az egyiket még nem osztottam meg "hivatalosan", néhányan azonban már felfedeztétek. A Féléves Könyves Kiakadás Tagre viszont egy viszonylag hosszabb könyvjelölgetős kihagyás után találtam rá, ráadásul Ti is annyira szerettétek, hogy a második legolvasottabb írásom lett ezen a héten.
A Szerelmünk lapjai recenziója elérhető itt
Az Eltékozolt évek recenziója elérhető itt
Az első helyet toronymagasan tartja magánál a Nicholas Sparks: Eltékozolt évek című regényéről írt recenzió. S ha már Sparks! Ezen a héten felkeresett az Életszépítők Magazin egyik szerkesztője azzal, hogy tetszik neki az oldal és a blog, így szívesen használnák az egyik könyvajánlómat, ha hozzájárulok. Örömmel vettem a felkérést, és a héten meg is jelent a Szerelmünk lapjai ajánlója az Életszépítők oldalán. Ezúton is köszönöm az élményt! Igazán boldog vagyok, hogy egyre szélesebb körben ismerik, ismeritek a Szembetűnő-projektet, és bízom benne, hogy továbbra is megtaláljátok a számotokra kedves témákat a blogon és a Facebook-oldalon. És még egy szó Nicholas Sparksról: az író kötetei a General Press Kiadó gondozásában jelennek meg - legutóbb a Szerelmünk lapjai folytatása az Eltékozolt évek. Annyit megsúgok (hiszen, nem titok): az idei év tartogat még meglepetéseket a Sparks-kedvelők számára.

További ténykedések

Mint tudjátok, ősszel az utolsó - gyakorlati - félévem kezdem az egyetemen. A szakdolgozati témám már nagyrészt összeállt, viszont úgy alakult, hogy - mivel kicsire nem adunk - két témavezetőm is lesz. Egyikükkel - az alapszakos diplomamunkám témavezetőjével - már az előző szemeszterben sikerült konzultálnom erről, s az ő tanácsára választottam még egy konzulenst is. Így az irodalom mellett pszichológia terén is lesz lehetőségem beerősíteni - ez ezen a héten vált biztossá. Nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy megkezdhessem a kutatómunkát. Persze, mindent a maga idejében!

Tervek

Jövő héten e két kötetről
biztosan olvashattok nálam
Számításaim - és a naptár - szerint, jövő héten két könyvről olvashattok nálam a blogturné keretén belül. Az egyik egy retro turné lesz Simone Elkeles: Tökéletes kémia kötetéről, melyről már rengeteget hallottam ugyan, de eddig nem került a kezeim közé. Úgyhogy izgatottan várom, hogy megismerkedhessek a Könyvmolyképző Kiadó egyik sikerkönyvével. A másik kötet nyár elején érkezett a könyvesboltok polcaira. Marc Pastor: Barcelona árnyai a Libri Kiadó gondozásában jelent meg, s annyit elárulhatok: már elolvastam a könyvet, így nagyon várom, hogy Nektek is beszámolhassak róla. A fenti két könyv recenziója a hét második felére várható, de már hétfőn is várlak Titeket egy igazán könnyed csajos könyvvel.

Tartsatok továbbra is velem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése