2015. augusztus 3., hétfő

Heti szumma II.

Igazán pörgős és eseménydús hét áll mögöttem. Ugyan még mindig nagy fájdalmam, hogy a hét csak az utolsó napjaira sűrűsödik be, de ezen még javíthatok - minden csak rajtam áll, nem igaz? J
Mindennek nézzük a jó oldalát! A legörvendetesebb a sűrű hétvégében és a pörgős napokban, hogy szinte csak és kizárólag kellemes élményekről számolhatok be Nektek: növekvő kedvelésszámról, pozitív visszajelzésekről, jó könyvekről - melyekről ráadásul Ti is nagyon szerettetek olvasni - és sok-sok vidám pillanatról. De mivel nem egy cukormázas történetet olvasol épp, természetesen egy apró csalódásról is szólnom kell. Vagyis szólnom kellene. Sokat gondolkoztam azon, szánjak-e a témának külön bejegyzést, vagy egyszerűen ebben a rovatban írjak róla. Végül úgy döntöttem: egyiket sem teszem. Talán csak annyit: a bloggervilágban eddig nem tapasztalt kellemetlenség "áldozata" lettem (tudjátok, az a bizonyos utolsó csepp), de végül ennek is lássuk meg a pozitív oldalát: kedves bloggertársaim és az általam kedvelt könyves oldalak adminisztrátorai  elláttak jó tanácsokkal, megosztották velem hasonló tapasztalataikat. Ezúton is köszönöm Nekik, hogy számíthatok rájuk - természetesen, ez kölcsönös J
Lássuk tehát, a Heti szumma történetének második bejegyzését!

Cathy Cassidy és a Facebook

Szembetűnő elérte
az 1000 kedvelést, köszönöm!
A Szembetűnővel kapcsolatos két legfontosabb múlt heti eseménnyel kezdeném az összefoglalót. Egyelőre nem is nagyon tudom eldönteni, melyik hihetetlenebb számomra. Szerencsére az ilyesmit nem is kell mérlegelni. Július utolsó napján a Szembetűnő Facebook-oldala elérte, sőt, meg is haladta az 1000 kedvelést! Hatalmas öröm ez számomra. Megígérem, nem fogok minden 1000. kedvelésnél lelkizős sorokat fabrikálni (bár, remélem, még jó sok alkalmam lenne erre), de így, az első ezernél talán megengeditek, hogy elmondjam: mikor decemberben nekiláttam a blognak és a Facebook-oldalnak, nem gondoltam, hogy ilyen hamar ennyien kíváncsiak lesznek erre a projektre. Sok idő - és energiabefektetést igényel, hogy minden flottul működjön, de minden percét megéri, hiszen rengeteg pozitív visszajelzést kapok Tőletek, amit ezúton is nagyon köszönök! Remélem, velem tartotok a továbbiakban is.
Cathy Cassidy a Szembetűnőn keresztül üdvözölte magyar olvasóit
...és hát, a második dolog is teljesen hihetetlen. Az első ilyen élményem, és remélem, lesz még hasonló. Múlt héten olvashattatok itt a blogon egy friss megjelenésről, Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt című könyvéről, melyet a Blogturné Klubbal népszerűsítettünk. Emlékeztek talán, hogy mennyire elolvadtam a könyvtől, s azonnal a "legfelső polcra" is helyeztem. Nos, a turné híre eljutott az írónőhöz is. Ami pedig ezután történt, láthatjátok a képen is: Cathy Cassidy a Szembetűnőn keresztül üdvözölte kedves magyar olvasóit! Kell-e ennél nagyobb öröm egy bloggernek? 

A hét kedvenc bejegyzései

Itt megveheted
Az első olyan regény, melyet még megjelenése előtt olvastam Julie Klassen: A táncmester című műve. Ebből pedig minden bizonnyal a sors fura fintora is bőséggel kivette részét. S ha még hozzáteszem, hogy erre a recenzióra voltatok a leginkább kíváncsiak az elmúlt héten? Az írónő egy olyan világba repített, melyet már nagyon is jól ismerek. Igaz, nem az ő jóvoltából. De mérhetetlenül hálás vagyok, hogy vele is bebarangolhattam az angol klasszikus romantika tájait. Elvitt engem Jane Austen szomszédságába, és bebizonyította, hogy az időutazás igenis lehetséges. Tévedés ne essék, A táncmesternek közvetlenül semmi köze egyik Austen-kötethez sem. No, de a világa! Magával ragadott. Olyannyira, hogy egy kis meglepetéssel is készülök. De erről még semmit! Annyit viszont mindenképp, hogy a kötetért még hétfő éjfélig ringbe szállhattok, ha részt vesztek a Blogturné Klub nyereményjátékán! Érdemes!

NICHOLAS SPARKS: ELTÉKOZOLT ÉVEK
Itt megveheted
A heti megtekintések előkelő második helyét Nicholas Sparks: Eltékozolt évek című regényéről szóló recenzióm csípte el. A Szerelmünk lapjai folytatása immár harmadik kiadásban, csodálatos köntösben jelent meg július utolsó napjaiban a General Press Kiadó gondozásában. Júliusban két kötetet is olvastam Sparkstól, s azt kell mondanom, romantikus lelkemet teljesen magával ragadta az a szép és tiszta stílus, melyet a szerző a szememben képvisel. Látom, hogy mely részeknél hajlik át majdnem giccsbe a történetvezetés, ennek ellenére (és ezzel együtt) úgy gondolom, hogy inkább az őszinteség nyelvén szól, mintsem a hatásvadászatén, és ez számomra tökéletesen elég ahhoz, hogy meggyőzzön. A bejegyzésemben is említettem, de álljék itt is, nyomatékosítva az akkor írtakat, hogy ami még kiváltképp kedves Sparks történeteiben, az a hagyományos (nevezhetjük konzervatív) értékek kiemelése, úgy mint a család és az Istenhez való tartozás prioritása. Nicholas Sparks: Eltékozolt évek könyvéért még négy napig játszhattok, ha a Blogturné Klubbal tartotok.

…hétköznapok, események

A ráadás előadás plakátja 
A múlt heti harmadik legtöbb kattintást elért bejegyzés szárnyalása egészen meglepett. Többek között azért, mert nagyjából két hete került fel, s ugyan akkor is sokan olvastátok, az "átütő sikert" csak az utóbbi napokban érte el. A Bikali Nyári Fesztivál - János vitéz előadásáról szóló beszámoló abból a szempontból is fontos nekem, mert egy igazi hazai eseményről írhattam, másrészt még két hétig láthatjátok is a darabot, hiszen a szervezők ráadás előadást is meghirdettek. Érdemes sietni, ugyanis az e heti eseményre is elkapkodták a jegyeket. Az előadás előtt, a szünetben vagy épp utána velem is találkozhattok az Élménybirtokon, a színpad alatti területen található sátraknál, a büfével szemben, ahol egy kedves barátnőmmel egyedi ruhákkal, ékszerekkel és természetesen vidám hangulattal várunk Titeket! Találkozzunk szombaton!

Balatonboglári hattyúk
Tehát, a szombat egészen eseménydúsra sikerült, s ekkor még nem is sejtettem, milyen remek vasárnap elé nézek, Eredetileg egy balatoni strandolást terveztünk, azonban a baljós előrejelzések miatt (melyre: mint utóbb kiderült. felesleges volt hallgatni - ennyit a riasztások hitelességéről), balatoni kirándulásra kerekedtünk fel. Balatonszentgyörgyön a Csillagvárban jártunk, aztán Keszthelyen, hazafelé pedig Balatonfenyvesen és Balatonbogláron. Persze, az is lehet, hogy még egy bejegyzést is olvashattok majd a vasárnapról. Úgyhogy egyelőre ennyit erről a napról. Meg annyit: varázslatos hétvégém volt.

Heti tervek…

Esti séta és egy kis olvasás
Picit elcsúsztam a heti összefoglalóval. Ráadásul egy bejegyzéssel is elmaradtam, amit még múlt hétre ígértem. Úgyhogy ezen a héten először Györe Gabriella verseskötetéről olvashattok majd. Ezen a héten nincs turném, de terveim között szerepel még egy szintén idei megjelenés, Monika Peetz: Léböjt Hotel című könyve, és talán Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten regényéről is sikerül írnom Nektek. Remélem, velem tartotok majd! Közben pedig ne felejtsétek figyelemmel követni a Blogturné Klub turnéit, játsszatok a nyereményekért.!Igazán klassz könyvekkel turnézunk! És persze: továbbra is várom üzeneteiteket, észrevételeiteket! Kellemes hetet kívánok!

Szép hetet kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése