2017. február 24., péntek

Borítóleleplezés - A bronzlovas

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Könyvfesztiválra érkezik Paullina Simons nagyívű regénye, A bronzlovas. A kiadó jóvoltából már volt szerencsém olvasni a történetet: alig várom, hogy írhassak is róla! A könyvvel blogturnézunk is, de mindenekelőtt hulljon le a lepel a borítóról!

Paullina Simons: A bronzlovas
Sorozat: A bronzlovas (1)
Eredeti megjelenés: 2001.
Várható megjelenés: 2017. április
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordította: Farkas János
Előrendelhető: ITT
Moly: ITT

Fülszöveg:
Leningrád, 1941. A fehér éjszakák megvilágítják a város egykori nagyságát, melynek palotái és sugárútjai egy letűnt korról mesélnek, amikor Leningrádot még Szentpétervárnak ismerték. A két lánytestvér, Tatjána és Dása egy ágyon osztoznak és egy szobában laknak bátyjukkal és szüleikkel. Kemény és nélkülözésekkel terhelt életük megszokott rendje semmivé lesz, amikor 1941. június 22-én Hitler megtámadja Oroszországot. A Metanov család és különösen Tatjána számára az élet már sosem lesz olyan, mint volt. Egy sorsdöntő napon Tatjána megismerkedik egy Alexander nevű hetyke fiatalemberrel. A család sok szenvedésen megy keresztül, ahogy Hitler seregei közelednek Leningrád felé és az orosz tél is lassan beköszönt. A bombázások közepette az ostromlott városban Tatjána és Alexander elkerülhetetlenül egymáséi lesznek, de szerelmük szétszakíthatja Tatjána családját és a kapcsolatuk mélyén lappangó titok mindenkinek az életébe kerülhet, aki csak tudomást szerez róla. Egyik oldalon Hitler elképesztő erejű háborús gépezetével, a másikon a szovjet állammal, ami eltökélt, hogy eltapossa az emberi szellemet, Tatjána és Alexander a történelem viharában próbál helytállni, a huszadik század egy olyan fordulópontján, ami alapjaiban határozta meg a modern világ fejlődését.

Az írónőről

Paullina Simons

Paullina Simons Leningrádban, az egykori Szovjetunióban született 1963-ban. Amikor tíz éves volt, családja az Egyesült Államokba emigrált. Gyerekkorában arról álmodott, hogy egy nap író lesz. Álma később válhatott valóra, mikor megtanult angolul és feldolgozta az új környezet okozta kulturális sokkot. 
New Yorkban, Kansasben és Angliában járt egyetemre. Kansasben politikatudományt tanult. Pénzügyi újságíróként dolgozott a Financial News Networknél, és közben fordított is, mielőtt megírta Tully című első könyvét. A könyvet szerte a világban jól fogadták. Ezután további regényeket írt, többek között a Red Leaves, az Eleven Hours,  Tatiana and Alexander, a The Summer Garden és a The Girl in Times Square című műveket, illetve egy szakácskönyvet is, Tatiana’s Table címmel. Paullina Simons jónéhány regénye felkerült a nemzetközi bestsellerlistákra. Paullina Simons második férjével, Kevin Ryannel Long Islanden, New Yorkban él. Négy gyerekük van.

A borító


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése