2015. március 21., szombat

Szeretem a tavaszt! Book Tag

Végre beköszöntött legkedvesebb évszakom, s hosszú hallgatásom most egy, a tavasszal kapcsolatos Book Taggel szakítom meg, melyre a Könyvvilág Blogon találtam rá. Ezúton is köszönöm az ihletet a blog tulajdonosának, Beatrixnak :) Ennek a bejegyzésnek tehát az lenne a lényege, hogy picit hangolódjunk a tavaszra. Tartsatok velem! 

Milyen a tavasz ott, ahol élsz?
Röviden: csodálatos! Nem lehet betelni vele, és mindig úgy érzem, hogy nagyon rövid ideig tart. Imádom napról napra megfigyelni, ahogy egyre több szín és virág jelenik meg a kertben, imádom hallgatni, ahogy a méhek döngicsélnek, ahogy megjelennek a pillangók, és körberepkedik a virágokat. Szeretek a fűben üldögélni, minél több napsütést magamba szívni. És nagyon szeretek kertészkedni, gyönyörködni az ősszel befektetett munkám gyümölcsében. Szerencsére, van bőven felület, ahol kiélhetem kertész szenvedélyem. Óh, és mániám, hogy rengeteg fotót készítek a kertecskéimről, a virágzó gyümölcsfákról. De ezt majd látni fogjátok itt, a blogon és a blog Facebook oldalán, a Szembetűnőn is :)


Melyik könyvet várod legjobban az idei tavaszon?
Hm. Nehéz kérdés, mert alapvetően nem vagyok az a könyvvárós típus. Úgyhogy - jelen esetben - inkább azt kívánom és tervezem, hogy a már régen olvasásra váró könyveimet szépen sorban elolvashassam. Márciusban ugyanis eddig nem nagyon volt időm rájuk (ennek okairól egy későbbi bejegyzésben olvashattok majd).

Mutass egy könyvborítót, amely a tavaszra emlékeztet!
Íme! A Talált vágyak osztálya az egyik legszebb borítójú könyvem, szerintem tökéletesen idézi a tavaszi reggelek, délelőttök hangulatát. Ez a könyv is egyébként már vagy egy hónapja várakozik arra, hogy végre elolvassam, és már borzasztóan kíváncsi is vagyok rá. Tudom, hogy nem nagyon szabad a borító alapján ítélni, de ha ennyire jó a beltartalom, mint a külső, akkor biztosan nem fogok csalódni. Hamarosan kiderül!

Hol fogsz olvasni idén tavasszal?
Nagyjából ugyanott, ahol az összes többi évszakban. Na, jó...a tavasz beköszönte egyben sokkal több lehetőséget biztosít az olvasás helyének megválasztásában. Van néhány kedvenc helyem. Az egyik a kertünkben álldogáló almafáim egyike (igen, az enyém: pár éve "megakadályoztam", hogy kivágják, azóta pedig egyre többet terem, nem ritka, hogy egy alma fél kilót nyom). Ez a fa "ülésbarát kialakítású", tehát tökéletes helyszín az olvasásra. Ráadásul, a levelek megjelenése után még az árnyékolás is megoldott. Remek kis búvóhely. A másik kedvenc helyem pedig a Balaton-part. Persze, ez nem olyan gyorsan elérhető, mint az almafám, de néha azért kivitelezhető.

Kedvenc tavaszi olvasmányod?
Nem igazán van olyan könyv, melyet mondjuk minden tavasszal elővennék, hogy elolvassam, viszont a tavaszi versek között nagyon szeretek szemezgetni, a legjobban Áprily Lajos verseit kedvelem, úgyhogy az ő egyik kötetét biztosan leemelem a polcról tavasszal.

Nem minden kérdésre adtam választ, mely az eredeti Book Tagben szerepelt. A bejegyzés lényege és célja az lett volna, hogy egy kicsit meghozzam a tavaszi hangulatot. Talán, így március 21-én épp itt az ideje, hogy tényleg elhiggyük: megérkezett a tavasz! Itt az ideje a mosolyoknak, a vidámságnak, a kirándulásnak, a színeknek. Kívánom mindenkinek, hogy találja meg minden napban a maga örömteli virágát és napsugarát!
Egyúttal köszönöm, hogy húsznapos "hallgatásom" alatt is rendszeresen látogattátok a blogot és a Facebook oldalt is! Természetesen, hiányzásom oka és magyarázata sem marad titok! Hamarosan megírom márciusi "kalandjaimat" is :)

Szeretettel,
Patrícia


U.i.: A virágos képek saját fotók, 2013 tavaszáról ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése