2018. március 26., hétfő

Nicolas Barreau: Párizs mindig jó ötlet

A Park Könyvkiadó jóvoltából az idei Valentin-napon sem maradtunk újabb Nicolas Barreau történet nélkül. A szerző ismét Párizsba invitálja olvasóit, mi pedig Titeket arra, hogy ismerkedjetek meg velünk Barreau legújabb romantikusával. Ha velünk tartotok, a turné végén megnyerhetitek a könyv egy példányát.


Nicolas Barreau: Párizs mindig jó ötlet
Hazai megjelenés: 2018. február 14.
Kiadó: Park Könyvkiadó
Fordította: Fodor Zsuzsa
Téma, műfaj: romantikus
Megrendelhető: ITT
Terjedelem: 316 oldal
Csillagérték: 9

Fülszöveg:
Újabb varázslatos történet A nő mosolya szerzőjétől. Rosalie egy kis levelezőlapbolt tulajdonosa a párizsi Saint Germainben. Imád rajzolni, és kedvenc színe a kék. Amikor a híres gyermekkönyvíró éppen őt kéri fel, hogy illusztrálja A kék tigris című, új mesekönyvét, Rosalie repes az örömtől. Nem sokkal később egy izgatott New York-i irodalomprofesszor ront be az üzletbe, és magából kikelve plágiummal vádolja meg a könyv szerzőjét. Rosalie felháborodottan utasítja vissza a képtelen vádat. De ahogy múlik az idő, sejteni kezdi, hogy ez a mese valami titkot rejt…

Forrás

Az eddigi két Nicolas Barreau történet, amivel megismerkedhettem, meglehetősen vegyes érzelmekkel tarkított volt számomra. A világ végén megtalálsz volt az első a sorban, amivel szemben talán irreálisan magas elvárásaim voltak, hiszen remek kritikákat és élménybeszámolókat olvastam Barreau zsenijéről. A lufi kipukkadt ugyan, de az Egy este Párizsban némileg megcsillantott valamit abból, aminek reményében kíváncsian vártam a szerző legújabb kötetét. Ha e fenti gondolatmenet már megfelelőképp kacifántos volt, akkor bele is csapnék abba a kérdéskörbe: vajon Párizs tényleg mindig jó ötlet-e.

@szembetuno_blog
Az előző két könyvvel ellentétben, a történet főhőse azonnal szimpatikus lett. Rosalie, aki anyjával való hosszú viaskodás után végül megnyitotta saját képeslap-boltját, kicsit a Csokoládé Vianne-ját juttatta eszembe. Az a fajta hölgyemény, aki néhány alapinformációból olyan egész kompozíciót tud életre hívni, ami a megrendelő/vendég örömére szolgál. Így maga a boltocska is a Csokoládé-érzetet erősítette bennem, s mindezek együtt hozzájárultak ahhoz, hogy a kötet elejétől kezdve komfortosan mozogjak a történetben. A történetvezetés és a cselekmény kibontása a szokásos Barreau-mintát követte: titok, nyomozás, a véletlenek összjátéka és természetesen: romantika. A három könyv közül most éreztem először, hogy hiába a sematikus karakterek, hiába tudom a következő lépést, és hiába tudom jó előre, hogy az elbeszélő a legkevésbé sem fog tudni meglepni, érdekel a sztori. Barreau eltalált valamit, ami nálam most nagyon működött. S akkor jöhet a szemberöhögés: ugye, hogy Párizs mindig jó ötlet?!

A Kék tigris rejtélye egy habkönnyű és bájos romantikus, ami már a borítójával is megadja a hangulatot egy párizsi sétához. Az elbeszélő okosan, de mértékkel és nem tolakodóan játszik a romantikus panelekkel, és talán most először éreztem azt igazán: nem akar többet, mint amennyit tud. Azt éreztem, hogy a prológusban összekacsint velem: „tudom, hogy tudod - de azért tarts velem.” Úgy tűnik tehát, hogy Párizs tényleg mindig jó ötlet, ami nem akar többet, csak kézen fogni, s egy gondtalan sétát tenni veled.

Blogturné Klub


A turné állomásai

03.19. - Spirit Bliss
03.21. - Deszy könyvajánlója
03.26. - Szembetűnő

Nyereményjáték

A kötethez kapcsolódó nyereményjátékunkban a szerző további könyveire is szeretnénk felhívni figyelmeteket. Minden állomáson találtok egy idézetet Barreau valamely könyvéből, a feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:
"Az ember néha azért indul el, hogy valahová megérkezzen. Néha viszont csak elindul, hogy menjen és menjen, amíg a köd kitisztul, a kétségbeesés elcsitul, vagy a csírázó gondolatot sikerül végiggondolni."

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése