2017. november 2., csütörtök

Catherine Rider: Csók New Yorkban

A Menő Könyvek gondozásában jelent meg Catherine Rider romantikus regénye, ami garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot! Charlotte és Anthony New York híres vagy éppen eldugott helyeit járva próbálják túltenni magukat szakításukon - ráadásul mindezt karácsony estéjén. Ha szeretnétek Ti is részese lenni ennek a szerelmes-hangulatos történetnek, tartsatok a turné öt bloggerével, és játsszatok a könyvért!

Catherine Rider: Csók New Yorkban
Eredeti megjelenés: 2016.
Hazai megjelenés: 2017. október 25.
Kiadó: Menő Könyvek
Fordította: Nánási Yvette
Téma, műfaj: romantikus
Megrendelhető: ITT
Terjedelem: 340 oldal
Csillagérték: 9

Fülszöveg:
Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa. Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre. Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak. Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben! Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán. 1 karácsony, 2 megtört szív, 10 egyszerű lépés, 24 óra


Néha elgondolkozom azon, vajon nem nőttem-e ki az ifjúsági, young adult könyvekből, amire gyakran ráerősítenek a rossz beválasztásaim. Ilyenkor biztos vagyok benne, hogy nem kéne erőltetni a műfajt. Aztán jönnek olyan kötetek és történetek, melyek magukkal ragadnak, meg az a tény, hogy igazából „ifjú koromból” nekem kimaradtak az ifjúsági történetek. Mármint azok, amiket szívesen olvastam volna (és az 1800-1900-as éveknél valamivel frissebbek).

"Ha az ember szívét összetörik, attól minden megváltozik."

Karácsony New Yorkban
A Csók New Yorkban már az első lapoktól kezdve olyan volt, mintha nem is olvastam volna. Egy könnyed karácsonyi limonádét néztem, egy angol leányzóról, aki pokoli időszakon van túl. Nagy reményekkel érkezett New Yorkba, ahol tanulmányait tervezte folytatni, de mire elérkezett a karácsony és a hazautazás, szerelmi csalódás és némi csalódottság ereszkedett a szívére. Ráadásul, a repülőtéren újabb kellemetlen meglepetés érte: a nagy havazás miatt az összes Európába tartó repülőjáratot törölték. Miközben Charlotte magába roskadva gondolkozik, mit is kezdjen magával egyedül a repülőtéren szenteste, észreveszi Anthonyt, akit néhány perce dobott ki a barátnője a repülőtéren – mindenki szeme láttára. A két fiatal beszélgetésbe elegyedik, s a repülőtérről kilépve megkezdődik kettejük nagy kalandja.

"A fiú leengedi a tucatnyi vörös rózsát tartó kezét, a szeme úgy cikázik ide-oda, 
mintha azt kérték volna tőle, hogy számolja ki a 23 213 négyzetgyökét."

Karácsony New Yorkban
Charlotte és Anthony váltott elbeszélésben mesélik el az exeken való túllépés és a szenteste eseményeinek történetét, így mindkettejük nézőpontját megismerhetjük. Ezt amiatt is nagyszerű elgondolásnak tartom, mert mindkét főhősünk kissé zárkózott, gátlásokkal telivé vált a szerelmi csalódások okán. Az alkalmazott elbeszélői struktúra alapján pedig tökéletesen kirajzolódik, hogy Charlotte és Anthony egymás komplementerei. Így működik igazán a történet: mikor Charlotte tűnik erősebbnek, az ő elbeszéléseiből kiderül, ez közel sincs így: tele van kételyekkel és félelmekkel – ugyanez pedig Anthonyra is igaz. Szerintem ebben rejlik a kötet ereje, megláthatjuk a két fiatal erősségeit, gyengeségeit, külső és belső énjét – a vívódásukat, ezáltal pedig sokkal jobban megismerhetjük egymást, közelebb kerülnek hozzánk. Mindeközben pedig a szerző stílusa is egészen szórakoztató: komoly, szarkasztikus, vicces, érzelmes, s mindezt nagyon jó ütemben váltogatja. Nem igazán vannak üres járatok a történetvezetésben.

Karácsony New Yorkban
"Uram, megértem, hogy fel van háborodva, de az időjárásról nem én tehetek. 
Ha szeretne panaszt tenni valakinél, akkor forduljon a Jóistenhez."

Egyszóval: a Csók New Yorkban egy kellemes, karácsonyi romantikus limonádé, szerethető karakterekkel, szerethető történettel. Bár eddig nem annyira kedveltem a városbejárós történeteket, a nagyvárosokban pedig nem érzem jól magam, itt ez valahogy fel sem tűnt. Talán, mert picit a Reszkessetek, betörők! 2. jelenetei villantak fel előttem. Catherine Rider nagyon jó mesélő.

"Egymás szemébe nézünk, és szerintem mindketten ledöbbenünk, mennyire jó volt ez a csók. Hacsak nem az van, hogy én ledöbbenek, ő meg csak rosszul van a cserepes számtól. 
De nem vág pofákat, ami jó jel, nem?"

Blogturné Klub



A turné állomásai

10.25. - Könyvvilág
10.27. - Sorok között
10.29. - Zakkant olvas
11.02. - Szembetűnő

Nyereményjáték

A történetünk főszereplői a Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? című könyv segítségével próbálják túltenni magukat szívfájdalmukon. Ezt New York utcáit felfedezve és megismerve kísérlik meg, amihez a nyereményjátékunk is kapcsolódni fog. Minden blogon találni fogtok egy képet azokról a New York-i helyszínekről, amik fontos szerepet töltenek be a szereplők továbblépése során, a feladatotok pedig természetesen az, hogy beírjátok a hely nevét a rafflecopter dobozba.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:



a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése