2017. július 3., hétfő

Váróterem - 2017. július

A Könyvhét után picit megcsappant a friss megjelenések száma - mármint, ami a személyes érdeklődésembe tartozó könyveket illeti: de csak semmi pánik! Egyrészt, még mindig el vagyok havazva az elmaradásaimmal (olvasás terén ugyan kevésbé, de a felhalmozódott és még meg nem írt értékelések terén annál inkább), másrészt a kiadók beharangozói a második féléves megjelenésekkel kapcsolatban nem is engednek okot a csüggedésre. Júliusra is sikerült négy újdonságot összegyűjtenem. Újabb Sparks-regény kap klassz új borítót és belekóstolhatunk a krimi-thriller műfajába is egy egészen elképesztőnek ígérkező történetben. Lássuk!

Kép: Winslow Homer



General Press Kiadó

Nicholas Spraks: Az őrangyal
Terjedelem: 560 oldal
Előrendelhető: ITT
Várható megjelenés: július 4.

Fülszöveg:
A fiatalon megözvegyült Julie egy kisvárosban lakik, ahol az emberek jóformán mindent tudnak egymásról. Hűséges társa Singer, a dán dog, akit elhunyt férjétől, Jimtől kapott ajándékba. A nehéz időkben a barátok féltő gondoskodással veszik körül Julie-t, és egyikük, Mike titokban gyöngéd érzelmeket táplál iránta. Amikor a fiatal özvegy megismerkedik a jóképű és gáláns mérnökkel, Richarddal, aki csak nemrég költözött a városba, úgy tűnik, minden esélye megvan arra, hogy ismét boldog legyen, miközben Mike úgy érzi: ha most nem lép a tettek mezejére, minden reménye szertefoszlik. Vajon melyikük nyeri el végül Julie szerelmét? Ki kerül ki győztesen a titokzatos idegen és a városlakók körében közkedvelt férfi párviadalából? Miféle veszély fenyegeti a fiatalokat és nehezen megtalált boldogságukat? Nicholas Sparks izgalmas, romantikus regénye megmutatja, az élet mennyire rövid, és elég egy pillanat ahhoz, hogy minden megváltozzon.

Colleen Oakley: Karnyújtásnyira
Terjedelem: 408 oldal
Előrendelhető: ITT
Várható megjelenés: július 17.

Fülszöveg:
Életem első csókjába kis híján belehaltam...
Akár így is kezdődhetne a fiatal lány, Jubilee Jenkins élettörténete, aki igen ritka és veszélyes betegségben szenved. Allergiás, és nem is akármire: az emberi érintésre. Miután a középiskola utolsó évében emiatt csaknem az életét veszti, és kisvártatva az édesanyja is elköltözik hazulról, jóformán remeteként éli az életét. Kilenc hosszú éven át ki sem lép az otthonából, tökéletes elszigeteltségben éli a mindennapjait. Az édesanyja halálakor azonban teljesen kicsúszik a lába alól a talaj. Jubilee kénytelen lesz szembenézni a világgal - és vele együtt a benne élő emberekkel is -, hogy gondoskodni tudjon magáról. A megpróbáltatásai sora ezzel azonban nem ér véget. Egy nap, amikor épp hazafelé tart a munkából, a szemtanúja lesz annak, amint egy fiúcska a sebes folyóba ugrik. Gondolkodás nélkül a habokba veti magát, holott tudja jól, ha a fiúhoz ér, azzal a saját életét kockáztatja. A szerencsés megmenekülést követően pedig ideje sincs felocsúdni, mert ismét száznyolcvan fokos fordulatot vesz az élete. A kórházban megismeri ugyanis a fiú apját, az ugyancsak hányatott sorsú Ericet, akivel, úgy tűnik, a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. De milyen jövő várhat két olyan emberre, akik a kölcsönös vonzódás ellenére tudják: sosem érhetnek egymáshoz, és sosem csókolhatják meg a másikat? A Nem hagylak egyedül szerzőjének legújabb, egyszerre megrendítő és felvillanyozó, megmosolyogtató és könnyekre fakasztó könyve egy nem mindennapi vonzalom történetét tárja elénk, hogy tanúbizonyságát adja annak, a szerelem valóban nem ismer határokat.

Libri

Daniel Cole: Rongybaba
Fordította: Illés Róbert
Terjedelem: 496 oldal
Várható megjelenés: július 7.
Előrendelhető: ITT

Fülszöveg:
Hat ember maradványaiból összevarrt egyetlen holttestet találnak egy londoni lakásban. Az áldozatot Rongybabának nevezik el. Ki követhette el ezt a borzalmat? Van-e összefüggés a bizarr eset és a pár évvel korábbi gyilkosságsorozat közt, amely miatt William „Wolf” Fawkes nyomozót kényszer-gyógykezelésre ítélték? William és társa, Emily Baxter őrmester nyomozását levakarhatatlan sajtóhiénák hada követi – a „Rongybabás gyilkos” eközben bestiális listát küld a vérszagra gyűlő újságíróknak: hat ember neve szerepel rajta, és a meggyilkolásuk tervezett időpontja…Mi kapcsolja össze a hat áldozatot? Miközben Wolfék versenyt futnak az idővel, a gyilkos valahol a közelben lapul…Daniel Cole váratlan fordulatokban bővelkedő thrillerét eddig 30 nyelvre fordították le. Ahogy Jo Nesbø vagy Stieg Larsson regényei, a Rongybaba is kitörölhetetlen nyomot hagy az olvasóban. Folytatás 2018-ban!

Ventus Libro

Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?
Terjedelem: 364 oldal
Előrendelhető: ITT
Várható megjelenés: július 31.

Fülszöveg:
Történet Alexről, a végzős gimnazistáról, aki skizofréniával küzd, és aki nehezen tudja eldönteni néha, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy csak elképzeli. Vicces, provokatív könyv, amelyben néha az olvasó sem tudja, mi a valóság, és mi nem az. Néha az élet őrültebb dolgokat produkál, mint a képzelet. Ezt Alex is megtapasztalja, aki próbál megbirkózni hallucinációival. Minden vágya, hogy normális diákként leérettségizhessen, de amikor új iskolájában felbukkan gyermekkori – talán csak kitalált – barátja, minden összezavarodik körülötte. Napról napra meg kell küzdenie hallucinációival, s ebben csak bátorságára, egy kopott jósgolyóra és egyetlen szövetségesére, a húgára számíthat. Ahogy telik az idő, Alex barátokat szerez, különböző kalandokba keveredik, a szerelem is rátalál, valamint rábukkan egy szörnyű titokra is, mely több ember életét fenyegetheti – de vajon mindez valóság vagy csak az elméje szüleménye? A lebilincselő történet végére talán kiderül…

3 megjegyzés:

  1. Az őrangyal nem a kedvenc regényem Sparsktól, és tetszett a régebbi borítóval is, de ez is nagyon jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még nem olvastam :) de remélem, most sort keríthetek rá :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés