2017. május 17., szerda

Sarah Andersen: Puha Boldog Puffancs

A Fumax Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Sarah Andersen képregényeit tartalmazó második kötet, a Puha Boldog Puffancs. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere hosszas könyvtapizást követően, figyelmen kívül hagyva a való világbeli kötelezettségeit, elmerült a  fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit rejtő gyűjteményben. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a pulcsilopás ősi hagyományát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát!

Sarah Andersen: Puha Boldog Puffancs
Sorozat: Sarah's Scribbles-gyűjtemény (2)
Eredeti megjelenés: 2017.
Hazai megjelenés: 2017.
Kiadó: Fumax Kiadó
Fordította: Tót Barbara
Téma, műfaj: képregény
Megrendelhető: ITT
Terjedelem: 128 oldal
Csillagérték: 10

Fülszöveg:
Itt a fürdőruha-szezon! Készítsd fel a strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked! … Őöö, vagy mégse. Felejtsd el, és légy inkább puffancs. Puha boldog puffancs! A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós- pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre! Sarah Andersen egy fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg.


Fotó: Doodle Time - Sarah's Scribbles - Magyarul

Nem vagyok kifejezetten képregény-fan, de amit Sarah Andersen gülüszemű kis főhősnője művel a lelkivilágommal, már a gyűjtemény első részekor (Felnőni kiábrándító) is maradandó, szórakoztató és egyben tanulságos pillanatokat okozott számomra. A Puha Boldog Puffanccsal pedig tulajdonképpen megszólítva éreztem magam. Tök jogosan egyébként! Végre egy könyv, amit rólam neveztek el!

Fotó: Facebook
Mielőtt belelapoznánk az előzőnél jóval barátibb (értsd: terjedelmesebb) kötetbe, érdemes lecövekelni picit a borítónál is, és megsimizni a cuki kék címet! Hát, nem édi? Kérdezi a mi Sarah-nk nyelvét öltve ránk, szokásos értelmes nézésével, mire örök társa (a nyúlruhát öltött lelkiismeret, avagy a kis hang a fejben) „de, valóban” szarkazmusával válaszol. Persze lehet, hogy megint belemagyarázok valami teljesen irrelevánst egy szimpla borító-illusztrációba, ami nincs is úgy, de nekem ott van, és kész. Mint látjátok: az van, hogy elég már csak rápillantanom a könyvre, és máris a totál megzakkantság állapotába kerülök. Sarah Scribbles annyira mai, annyira mi vagyunk – és mindezt annyira jól tolja a képünkbe, hogy nem tudok rá másként reagálni.

Ami a terjedelem mellett még némi változás számomra ebben a kötetben: az a koherencia. A Felnőni kiábrándító (bár a cím azért mégis rendesen összerántotta azokat a szituációkat, amikre számíthatunk abban a könyvben) kicsit úgy tűnt, egyfajta beköszönés. Egy amolyan: hahó, én amúgy gyűjteményként is tudok ám létezni, nem csak szimpla Facebook-posztként feelinget hagyott bennem. A Puha Boldog Puffancs nálam már sokkal inkább működött történetként. Talán az előzőben nem is volt ennyi leírás (mindenféle negatív felhang nélkül: ez picit itt meg is lepett), nem volt ekkora összetartás a képregény-részletek és mozaikok között. Ez abszolút pozitív reményteli a következő gyűjteményekre nézve (mert ugye, a folytatás nem kétséges! UGYE?)

A könyv meg én
Köszi a fotót :)
Nem lőnék le semmilyen poént (megteszi ezt helyettem a bejegyzéshez csatolt kedvcsináló  – meg bízom benne, hogy némileg ez a tőlem talán szokatlanul buggyant gondolatfoszlány-tenger). A lényeg: Sarah Andersen megint valami kimagasló szórakoztatási faktort alkotott. A képregényt lapozgatva néha mintha egy autópályán a forgalommal szemben száguldanék, és néha nagyon betalálna az élet: a mindennapok, a bénaságaim, a tök felesleges paráim – kikarikírozva vagy éppen a maga pőre valójában. De elárulok még valamit: nem csak az én paráim, bénaságaim és mindennapjaim – hanem a tieid is. Ettől olyan szép, ettől ilyen megzakkanító (igen, leírtam, úgyhogy ez a szó létezik), és ettől ennyire szerethető ez a kis nyomi csajszi. Írhatnék még csomó komoly dologról is, amire egyébként a kötet rávilágít: az önelfogadásról, a saját magunk kívülről szemléléséről, arról, hogy néha (néha???) mennyire (nevetségesen) komolyan vesszük magunkat…de csak annyit írok: szerintem, ismerkedj meg Sarah-val…(azt is írhatnám: ismerkedj meg magaddal – de olyan közhelynek tűnik)! Külön köszönet Tót Barbarának (Deidra Nichtea) a fordításért, a Sarah’s Scribbles oldal vezetéséért, és hogy végül nem is olyan gáz fotó került ki rólam a kötet Könyvfesztes átvételéről. 


Fotó: Facebook

Blogturné KlubA turné állomásai


05.10. - Zakkant olvas
05.11. - Dreamworld
05.13. - Angelika blogja
05.14. - Olvasónapló
05.16. - Insane Life

05.17. - Szembetűnő

Nyereményjáték

A Puha Boldog Puffancsban jelentős szerep jut a macska- és pulcsilopásnak. És hát ki tudna ellenállni egy édes puffancsnak vagy puha, pasi illatú pulcsinak? Mi biztosan nem, úgyhogy mostani játékunkhoz eltulajdonítottunk néhány cicát és ruhadarabot. A feladatotok egyszerű, az egyes állomásokon látható képek alapján találjátok ki hogy:
a) ki a pulcsi eredeti tulajdonosa (lehet filmes vagy könyves szereplő).
b) ki a macska eredeti gazdája (lehet könyves, filmes, valós - több gazdi esetén mindegy, melyiket írjátok).

Azok között, akik minden állomást teljesítenek, kisorsolunk egy, a kiadó által felajánlott Puha Boldog Puffancs c. képregényt.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése