2017. május 24., szerda

Borítóleleplezés - Pengeélen

Hamarosan érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Joe Abercrombie új regénye, a Pengeélen. A bejegyzésben megnézhetitek a lenyűgöző borítót.

Joe Abercrombie: Pengeélen
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Kamper Gergely
Várható megjelenés: 2017. nyár
Előrendelhető: ITT
Moly: ITT

Fülszöveg:
Az Unió seregében hemzsegnek a rohadékok, de csak egyikük hiszi azt, hogy hősiessége révén megmentheti társait a gurkhuliaktól: a senkivel össze nem hasonlítható Sand dan Glokta ezredes. Curnden Begy és a tucatja egy titokzatos tárgyért érkeztek a Crinnán túlra. Egyetlen apró bökkenő akad: egyikük sem tudja, mi is a szóban forgó tárgy. Shevedieh, Styria legjobb tolvaja egyik katasztrofális helyzetből a másikba bonyolódik legjobb barátja és legnagyobb ellensége, Javre, a hoskoppi oroszlánasszony oldalán. Sok évnyi vérontás után Bethod, az idealista hadúr minden áron békét akar teremteni Északföldön. Már csak egyetlen egy ember áll az útjában – saját eszét vesztett bajnoka, észak legrettegettebb embere, a Véres Kilences…


Az íróról


Joe Abercrombie 1974 utolsó napján született az angliai Lancasterben. Gimnazista korában számítógépes játékokat játszott, kockázott, és nem létező helyekről rajzolt térképeket. A Manchesteri Egyetemen tanult pszichológiát, aztán Londonba költözött, és minimálbérért teát főzött egy televíziós utómunkálatokkal foglalkozó cégnél. Két évvel később szabadúszó vágó lett, azóta számos dokumentumfilmen, díjkiosztó ceremónián, videoklipen és koncertfelvételen dolgozott. Eközben azonban rengeteg szabadideje maradt, és 2002-ben nekiült, hogy megírjon egy fantasytrilógiát Kilencujjú Logenről, a gondolkodó barbárról…Ma Bathban él feleségével, Louval, lányaival, Grace-szel és Eve-vel, meg a fiával, Teddyvel. Ideje java részében meredek, mégis humoros fantasyregényeket ír.    

A  borító

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése