2015. július 10., péntek

Szembetűnően friss!

Az oldal fejléce
Néhány hete már érett bennem a gondolat, hogy a blogot több funkcióval és szebb, átláthatóbb felülettel lássam el. A megvalósítás azonban nem volt egyszerű számomra, melynek egyik elsődleges oka, hogy igen közel állok az informatikai analfabéták táborához. Épp ezért volt roppant meglepő például tavasszal, a rövid tanítási gyakorlatom során a gyerekek pozitív reflexiója: miszerint kiválóan bánok a modern technikával - hozzáteszem, az okostábla működését egy hetedikes leányzótól lestem el fél évvel korábban, mikor egy hospitált órámon előadást tartott - de tanulni sosem szégyen :)

Kicsit elkanyarodtam. Szóval: a megvalósítás nehézségeinek hegyeit áthágva, több napos tervezgetés és egy álmatlan éjszaka után, immár előttem áll egy olyan felület, ami tetszik - bízom benne, hogy Ti is örömötök lelitek benne. Lássuk, mi változott!

A blog Facebook-oldalának profilképe
A bejegyzések megújultak, mely elsősorban a könyvértékelős írásaimat érinti. Itt ugyanis ugyanazon séma alapján felépülő recenziókkal találkozhattok, a könyvismertető pedig tartalmazza az adott kötet adatait is. A bejegyzésekkel kapcsolatban újdonság még, hogy csupán egy részét olvashatjátok a Főoldalon, az egész írást pedig a "További bejegyzések" linkre kattintva érhetitek el.

Ami pedig a "dizájnt" illeti: a felső menüsorban, a blogra való invitálás és bemutatkozás mellett, kigyűjtve találjátok a Szembetűnő mozaikjaihoz tartozó írásokat, az Austen után szabadon... rovatot, információkat a blog Facebook-oldaláról és természetesen, a Blogturné Klubos írásokat is. A bal oldalsáv a könyveké, de legfelül megtaláljátok az elérhetőségeimet, melyekre továbbra is szívesen várom üzeneteiteket, észrevételeiteket, javaslataitokat. Az Információ menüpont alatt pedig a bejegyzésekkel kapcsolatos tudnivalók rejtőznek, többek között a csillagérték-magyarázót is. A jobb oldalsávban az eddigi blogbejegyzésekkel kapcsolatosan keresgélhettek, és népszerűségi mutatókat is feltüntettem. És persze: ne feledkezzünk el bloggertársaim blogjairól sem, a kedvenceimre szintén átnavigálhattok :)

Bízom benne, hogy a továbbiakban is jól érzitek majd magatokat nálam! Én továbbra is igyekszem hasznos, szórakoztató tartalommal szórakoztatni benneteket, immár egy olyan felületen, ami picit talán jobban tetszik, mint az előzőek :)

Szeretettel,
Patrícia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése