2015. július 26., vasárnap

Heti szumma I.

Új, terveim szerint állandó és rendszeresen jelentkező rovatot indítok a blogon, melynek a roppant sokat mondó Heti szumma elnevezést adtam. A rovat ötletét kedves bloggertársaimtól vettem, mégpedig amiatt, mert nagyon szeretem olvasgatni az ő hetente jelentkező összefoglalóikat. Ezért úgy döntöttem, magam is létrehozok valami hasonlót a blogos és nemblogos heti eseményeknek: a heti legolvasottabb blogbejegyzésekről, a velem történtekről és a jövő heti tervekről. A már megjelent recenziók esetében a teljes bejegyzést a címre kattintva érhetitek el, és újdonság, hogy amennyiben az adott könyv elnyeri tetszéseteket, a könyvborítók alatti linkre kattintva meg is rendelhetitek azokat.
Az első bejegyzés talán picit hosszúra sikeredett, nem ígérem, hogy mindig ennyit fogok pötyögni :D Mindent ki kell tapasztalni, még egy új rovatot is :) Bízom benne, hogy örömötök lelitek ebben a kezdeményezésben :)

A hét kedvenc bejegyzései

Itt megrendelhető
Ezen a héten a Kolibri Kiadó egyik legfrissebb megjelentetett könyvéről, a Csajok és csokik sorozat második részéről írt bejegyzésemet kedveltétek a legjobban, így a mai napig a heti legtöbb kattintást a Mályvacukor égbolt könyvelhette el. Ez azért is különösen kedves hír a kis szívemnek, mert ezt a regényt egyszerűen imádtam (!!!), s egyértelműen az év egyik legeslegjobb olvasmánya volt számomra.
A recenzióban többször is kitértem rá, hogy az első részt nem olvastam, és minél hamarabb pótolni szeretném. Alig várom, hogy a sorozat mindkét része könyvespolcom éke legyen. Ugyanakkor, szeretném felhívni figyelmeteket, hogy a könyvért éjfélig Ti is ringbe szállhattok, ha részt vesztek a Blogturné Klub játékában. Erről részleteket a recenzió végén találtok. Sok szerencsét! :)


Ide kattintva
megrendelhető
Az első könyv, melyet a Könyvmolyképző Kiadótól olvastam. És rögtön sokkolt. És rögtön elért a Ti szívetekig is. A Mályvacukor égboltot szorosan követi a heti legolvasottabbak listáján az 1960-as években a Kennedy család szolgálatában állt ügynök, Clint Hill visszaemlékezése. Hill az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökének, John Fitzgerald Kennedy feleségének, Jackie Kennedynek a szolgálatában állt az elnök megválasztásától kezdve egészen annak haláláig, illetve az azt követő egy évben. A visszaemlékezés bájos képet fest az egykori First Ladyről és családjáról, ugyanakkor megrendítő leírást ad egy érthetetlen merénylet belső titkairól is. Hill számomra bizonyos értelemben lebontotta a sablonpaneleket, melyeket eddig a titkosügynökökről gondoltam, és széleskörű rálátást biztosít egy elnöki család életére. Persze, mindeközben nem feledkezhetünk el arról sem, hogy az egyik legszubjektívebb irodalmi műfajt, memoárt olvasunk...és a kötet utolsó gondolatát is jól eszünkbe kell vésnünk (a recenzióban megtaláljátok). Itt is, mint feljebb, szeretném felhívni figyelmeteket, hogy a kötetet megnyerhetitek, ha követitek a Blogturné Klub játékát. 

Itt megrendelhető
A General Press Kiadó jóvoltából két hete kiadott Nyári emlékek egy trilógia első része, mely igazi nyári kikapcsolódást biztosít. A könnyed olvasmányban három féltestvér és egy nagymama kapcsolatának újraértékeléséről olvashatunk, középpontban a családi összetartozás, az egymásra találás áll. Noha az elején nagyon ellenszenvesnek találtam a szereplőket, a történetet - és később a karaktereket - is nagyon megkedveltem, már csak amiatt is, mert a kötet látszólag tényleg egy röpke limonádé, de érzésem szerint mégiscsak van mélysége is az eseménysornak. 
A delfinekről például eddig tuti nem tudtam ennyi mindent, és az autista kisfiú mindennapi rutinja és a komfortzónából való kiragadása is különleges szála volt a könyvnek. Sajnos, a folytatásra még egy kicsit várnunk kell, de természetesen, annak idején arról is olvashattok itt, nálam :)

Következik…


Jövő heti tervek
Köszönöm, hogy ezen a héten is ilyen sokan velem tartottatok, bízom benne, hogy a jövő héten is elégedettek lesztek a "felhozatallal", amikor is legalább három új értékeléssel, ajánlóval találkozhattok. Köztük két egészen friss és ropogós megjelenéssel. Az egyik Julie Klassen: A táncmester című, 19. századba kalauzoló regénye, a másik pedig Nicholas Sparks: Eltékozolt évek c. kötetének új kiadása. Mindkét könyv a General Press Kiadó gondozásában jelenik meg a következő napokban. Ráadásul  A táncmesterről megjelenés előtt olvashattok. A harmadik recenzió pedig egy verseskötet ajánlója lesz Györe Gabriella: Nőgyakorlat című első verseskötetéről, mellyel már kis ideje "tartozom" a költőnőnek. De most pótolni fogom :)

Facebook

Szembetűnő Facebook oldala hamarosan eléri az 1000. kedvelést, azonban a Facebook újítása miatt picit visszaesett az oldalt elérők száma. Amennyiben nem szeretnél lemaradni az oldal megosztásairól, és továbbra is szeretnél aktív tagja lenni a Szembetűnő közösségének, kérlek kövesd az alábbi képen látható instrukciókat, így biztosan nem maradsz le semmiről. Az oldalon egyébként tematikus hét következik! Hogy ezúttal milyen különlegességgel várlak Titeket, az már holnap reggel kiderül :) 





J Találkozunk jövő héten! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése