2015. február 21., szombat

A Dal 2015 - második középdöntő

Múlt heti előrejelzésem valóra vált: az első középdöntő mezőnye jóval erősebb volt, mint a másodiké. Ezt a meglátást látszik alátámasztani a pontszámok aránya és mértéke is a múlt hetihez képest (mind a zsűri, mind a közönség értékelését tekintve). Az igazi verseny gyakorlatilag csak a negyedik produkció környékén indult, ami - annak fényében, hogy összesen kilenc dalt hallhattunk - viszonylag késeinek tűnt számomra. Kicsit csalódott vagyok, mert ennél valamivel jobb produkciókra számítottam, és előrebocsátom: meg volnék lepve, ha az e heti döntőbe jutók közül kerülne ki a végső győztes, aki idén képviseli hazánkat Bécsben. Persze, mint mindig, ebben a műsorban is voltak üdítő produkciók (nem mindig a továbbjutóké), de először is lássuk, kikkel bővült a döntősök névsora!


Az első helyen Wolf Kati: Ne engedj el! című dalát juttatta tovább a zsűri. Nincs ellenvetésem, már csak amiatt sem, mert egyre jobban tetszik ez a szám. A harmadik elődöntős bejegyzésben leírtakat - ettől függetlenül - továbbra is tartom, de szívesen hallgatom meg a jövő heti adásban is Kati dalát :)



Ív dalával kapcsolatban egyelőre még nem állapodtam meg (magammal) a tetszik-nem tetszik témát illetően. A második elődöntős bejegyzésben jeleztem, hogy az előhallgatások során tetszett a dal, élőben viszont nem ütött akkorát. Most, a középdöntőben viszont megint tetszett...a tendenciát követve, a döntőben nem fog tetszeni...kiderül ;) Ív a harmadik helyen jutott tovább.


Ha egy szót aggatnék arra, hogy a Passed a második helyen jutott tovább, akkor az a borzasztóan szép magyar szó: a nonszensz lenne. A dal jó és egyedi, de mit ér egy csodálatos hangszer a szoba sarkában, ha senki nem tud rajta játszani? És semmi nem változott az első elődöntő óta. Talán a cipő?


A közönség szavazatai alapján Gájer Bálint dala került a jövő heti döntőbe. A színpadi produkció, a hang és a dal is igazán rendben van, számomra azonban ezekkel együtt is meglepetés volt, hogy a szavazatokra várakozók közül Gájer Bálintra esett a közönség választása. Ezzel nem elvitatni szeretném az abszolút megérdemelt továbbjutást, csupán meglepettségemet szerettem volna kifejezni. Őszintén bevallva, én Oláh Gergő: A tükör előtt című dalának továbbjutását vártam. Remélem, Gergő jövőre visszatér egy ütős dallal! 


Összeállt tehát a döntősök névsora:
Csemer Boglárka Boggie: Wars for nothing
Gájer Bálint: That's how it goes
Ív: Fire
Mujahid Zoli: Beside you
Passed: Mesmerize
Spoon: Keep marching on
Szabó Ádám: Give me your love
Wolf Kati: Ne engedj el!

Jövő héten minden kiderül! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése