2018. január 21., vasárnap

Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Új névvel bővül a General Press Kiadó Romantikus Regények sorozatának szerzőtábora. Kristan Higgins Blue Heron sorozatának első részével és a Holland család apraja-nagyjának kalandos életével ismerkedhet meg az, aki a Blogturné Klub öt bloggerével tart. A turné végén a könyv egy példányát sorsoljuk ki a helyes megfejtők között.

Kristan Higgins: Esküvő újratöltve
Sorozat: Blue Heron (1)
Eredeti megjelenés: 2013.
Hazai megjelenés: 2018. január 15.
Kiadó: General Press Kiadó
Fordította: Pálfalvi Ilona
Téma, műfaj: romantikus, chick lit
Megrendelhető: ITT
Terjedelem: 376 oldal
Csillagérték: 5

Fülszöveg:
Miután ​az oltár előtt faképnél hagyta a vőlegénye, Faith Holland úgy döntött, egy másik városban kezd új életet. Néhány év múlva, immár idősebben – és egy kicsit bölcsebben is – elhatározza, hogy itt az ideje visszatérni a New York állambeli Manningsportba, ahol a családi szőlőbirtok és borászat, a Kék Gém Pincészet is található. Végre készen áll, hogy – egy pohár vörösbor mellett – szembenézzen a múltja kísérteteivel, amelyek közül az egyik Levi Cooper, a helyi rendőrfőnök – Faith szomszédja, valamint az egykori vőlegényének a legjobb barátja. Noha a nő egyre több dolgot vesz észre vele kapcsolatban- és nem csak a gyönyörű zöld szemét –, ami eddig nem tűnt fel neki, azt mégis nehezére esik elfelejteni, hogy a férfi kulcsszerepet játszott az esküvője meghiúsulásában. Faithnek persze nemcsak a férfival kell megvívnia a maga csatáit, hanem a saját családjával is. Ha a rengeteg családi dráma nem tereli el a figyelmét, még az is meglehet, hogy valami rendkívül értékesre bukkan, és az élete olyan fordulatot vesz, amelyben ez idáig reménykedni sem mert.

Alapfotó

A múlt szerelmeinek és ellenségeinek felbukkanása, kellemesnek ígérkező borvidéki környezetben, megszórva egy csipet romantikával. Pontosan erre vágytam. Egy könnyed chick litre, ami mellé egy nagy csésze tea társaságában leheveredek, s ami néhány óra kikapcsolódást nyújt számomra. Ehhez Kristan Higgins friss és ropogós regényét választottam, a fülszöveg ugyanis pontosan ezeket a paramétereket ígérte számomra.

Borító
Az Esküvő újratöltve prológusában rögtön drámai jelenetbe csöppennünk: Faith-t az oltárnál faképnél hagyja a vőlegénye. Bár a lány megpróbálja feldolgozni csalódását, ehhez bizony környezetváltozásra van szüksége, s hátrahagyva a több generációs múltra visszatekintő Kék Gém Pincészetet, San Franciscóba költözik. Néhány év múlva vesszük fel ismét Faith sorsának fonalát, bár úgy tűnik, szerelmi téren nem sok változás történt vele. Továbbra is különösen jó szenzorokkal rendelkezik ahhoz, hogy kiszúrja a legzűrösebb pasikat: meleg és házas kiszemeltek váltogatják egymást a szívében. Bármily hihetetlen, ez bizony a való életben is gyakorta megesik. Bár talán nem ekkora intenzitással. S talán ez volt a történet egyik kiemelkedő eleme: a valóság és fikció üdítő keveréke, amitől nagyon élő és lüktető sztorit fabrikált a szerző. Hozzáteszem: az első fejezetekben őszintén meghökkentem a nyelvezet habos-babosságán, erőltetetten cukinak éreztem a karakterek megnyilvánulását, ám akkor még úgy voltam vele: legyen. Ha valami izgi chick lit kerekedhet még a sztoriból, a cukormáz legyen a legkevesebb…

Borító
De nem ez volt! Az elbeszélés előrehaladtával megjelentek a már bejáratott panelek, melyek pont nem a kikapcsolódás, jóval inkább a zsörtölődés ösvényére vonszoltak. A bárgyú elszólások egyre inkább feszegették tűrőképességem határát, az elbeszélő meg nyakló nélkül bombázta a karaktereit viccesnek szánt, de kifejezetten fárasztó megnyilvánulásokkal. A chick litekől általam nem megszokott hangulat – a nyelvi kifejezőeszközök és az elbeszélői stílus miatt – inkább a felnőtt történelmi romantikusok világát idézte; még akkor is, ha ebben az esetben a szexualitás nem igazán játszik főszerepet. 2017-ben elhatároztam, hogy ezt a műfajt hosszú időre pihenni hagyom, így különösen rosszul érintett, hogy az elbeszélő a felnőtt történelmi romantikusokban általam leginkább nem kedvelt jegyeket nyomta be az elbeszélésébe: a görcsösség, erőltetettség, és sokszor a stilisztikai silányság. Különösen pipa vagyok, mert mindvégig azt éreztem: alapvetően minden adott, hogy az Esküvő újratöltve egy klassz évkezdő romantikus olvasmány lehessen, családtörténettel, a múlt titkainak felbukkanásával, továbblépéssel, újrakezdéssel és némi mögöttes tartalommal.  Nem így lett, viszont azt gondolom, hogy a felnőtt történelmi romantikusok kedvelői nem fognak csalódni Kristan Higgins sorozatkezdő könyvében.

Blogturné KlubA turné állomásai
01.17. - Angelika blogja
01.19. - Kristina blogja
01.21. - Szembetűnő
01.23. - Könyvvilág

Nyereményjáték

Mivel a Holland család és szomszédaik szőlészetben és borászatban jeleskednek, mostani játékunkban a világ híres-neves szőlőtermő régióit fedezzük fel. Nem lesz ez olyan bonyolult, mint ahogy első olvasásra tűnik. Tartsatok velünk, mert a szerencsés megfejtők közül valaki a könyv egy példányának boldog tulajdonosa lesz!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:
Németország legismertebb borvidéke, melyet a rizling termesztése tett nevessé. Az elnevezés egy folyó nevéhez kötődik, melynek több mint ezer kilométeres partvonalából 35-ön rizlinget termelnek. Innen származnak a világ legjobb fehérborai - bár ez ízlés kérdése is.
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése