2015. november 16., hétfő

Millie Marotta: Állatok királysága

A Libri Kiadó gondozásában jelent meg Millie Marotta új színezőkönyve felnőttek számára, az Állatok királysága. Lenyűgöző grafikája és aprólékos vonalvezetése szemet gyönyörködtető. Most öt blogturnés állomáson keresztül velünk együtt színezhettek és ha játszotok, akár nyerhettek egy példányt a könyvből.


Millie Marotta: Állatok királysága
Hazai megjelenés: 2015.
Kiadó: Libri Könyvkiadó
Téma, műfaj: színezőkönyv
Oldalszám: 96 oldal
Csillagérték: 9

Fülszöveg:
Ez a varázslatos színezőkönyv hetek óta vezeti az Amazon sikerlistáját és szinte minden jelentős könyvpiacon megjelent már.
MERÜLJ EL AZ ÁLLATOK ÁLOMSZERŰ KIRÁLYSÁGÁBAN! Millie Marotta, a könyv illusztrátora Walesben nőtt fel, növények és állatok színpompás társaságában. Jelenleg tengerparti stúdiójában él és dolgozik, és az őt körülvevő csodálatos vadvilágból meríti inspirációját.
Most bárki személyessé teheti az alkotó gyönyörű rajzait, és megalkothatja saját elképzelése szerint az állatok királyságát. Íme, a növények és az állatok tökéletes világa, amely felfedezésre vár: a kicsiny bogárkától amelynek szárnya szivárványos színekre áhítozik , a hatalmas bálnáig, amely a mesés óceáni mélységeket járja. Nincs szükség semmi egyébre, mint tollakra, ceruzákra és egy cseppnyi képzelőerőre.    


Hol is kezdjem, hogy alakult ez ki? A szemfelhúzásból hogy lett tagadás? A tagadásból hogy lett függőség? Nem egyedi eset, de a magam számára abszolút meglepő. Többször is leírtam, elmondtam, mennyire kétkedve fogadtam a felnőtt színezőkönyvek sikerét. Azt gondoltam, egy újabb hóborttal állunk szemben, amit divatból próbál ki az ember, két filchúzás után pedig landol a sarokban a könyv...nem egészen ez történik. A felnőtt kifestők sikere továbbra is töretlen, újabbak jelennek meg, a könyvek közösségi oldalai pedig nem győzik posztolni a lelkes színezőtársadalom legújabb alkotásait.


Tulajdonképpen, már Parádi Orsolya könyvecskéjénél fel kellett volna figyelnem az árulkodó jelekre. Hogy nem hagy nyugodni, míg nem látom a kész művem, hogy újabb filccsomagot vásárolok, holott még az előző sem fogyott ki, hogy tévézés közben megdőlt fejjel hasalok az ágyon húsz-harminc filctoll és egy ábra társaságában. Millie Marotta színezőjét egy napig tudtam csukott állapotában nézegetni, ahogy az asztalon fekszik. Hívogatott, nem bírtam ki. A rajzok egyszerűen varázslatosak. Még színezés nélkül is. 

Különösképp tetszik az ábrákban a szimmetria. Alapvetően kedvelem a harmóniát és a kiegyensúlyozottságot, és kifejezetten megnyugtat, hogy egy madár vagy pillangó egyes elemei mindkét oldalon többé-kevésbé ugyanúgy helyezkednek el. Tudom, totál buggyantnak tűnök, de sokszor tervezem meg előre a színezést, hogy melyik színt hol használom. Lehet, hogy azt kérdezed, ez a "munkaforma" mégis hogy tud kikapcsolni? - de jelentem: tökéletesen, mert ettől függetlenül mégis ott van egy jó nagy adag spontaneitás is. Valahogy ebben is megtalálom, megalkotom a magam számára a kiegyensúlyozottságot. Külön öröm, hogy egyelőre nem kell beszámolnom aggályaimról, miszerint vészesen fogynak az oldalak - szerencsére még sok-sok színezésre váró állatka lapul a borító alatt. Viszont ezek zöméhez szükségem lesz tűfilcre is, mert a magam kis egyszerű filcei a finom vonalvezetéshez néha már túl vastagok. Kezdek megszállottá válni?



A minták mellett még fontos kiemelni, hogy a kötet összeállításánál arra is figyeltek, hogy ne a leggyatrább, átázós papírt használják fel. Tehát bátran használhatsz nem csak színes ceruzát, de mindenféle filcet is, ugyanis a papír elég vastag ahhoz, hogy ne üssön át még a sötétebb szín sem (azért ne áztasd át az oldalakat, mert mindent a papír sem bír el). 

Az Állatok királysága tehát meggyőzött. Meggyőzött arról, hogy a színezés kikapcsol, megnyugtat, ellazít, fejleszti a kreativitásom...és meggyőzött arról is, hogy függővé váltam. Nem csak a végeredménynek örülök, hanem az útnak is, hogy egy-két órát csak annak a mintának élek, hogy eltervezem, milyen színeket hol használok...egyszóval, ismét szeretek színezni! És ez boldogságot okoz. Minden kezembe kerülő könyvben igyekszem megtalálni a suta tanulságot, az üzenetet. Ezek a színezők számomra azt üzenik, hogy mindenki képes szebbé tenni a saját világát - ezáltal pedig másokét is. No, és persze azt is, hogy nem kell mindjárt mindent akarni, mindennek megvan a folyamata, mindenből kisülhet valami szép és jó. Csak türelmesnek kell lenni...és persze, tenni is érte. Közhelyes? Lehet. De igaz. És valahol olyan...megnyugtató.


Blogturné Klub




A turné állomásai

11.16. - Szembetűnő
11.22. - Insane Life
11.24. - Dreamworld

Nyereményjáték

Ha már állatok, akkor barangoljunk mi is el az állatok világában! Ezúttal nincs más dolgotok, mint kitalálni milyen állatok rejtőznek a különböző állomásokon. persze amennyire egyszerűnek hangzik, nem az. Egy kis nehezítése lesz számotokra, találós kérdések formájában bujkálnak. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Ágról ágra, fákról fára
Fürgén, vígan szökkenek,
Ám legvígabb akkor vagyok,
Hogyha diót törhetek.
Szeretem a mogyorót is,
A rügyet is megeszem!

1 megjegyzés:

  1. Szia nekem egy olyan kérdésem lene hogy azt hogy hivják amikor sok mintából lesz egy ábra mint pl a zsiráfnál?

    VálaszTörlés