2015. június 15., hétfő

Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged

A General Press Kiadó izgalmas és szenvedélyes történelmi romantikus sorozatokkal látja el a magyar olvasók táborát. Ezúttal pedig sokak kedvenc sorozatának legújabb része kerül a könyvesboltok polcaira. Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged című könyvét a Blogturné Klub öt bloggere népszerűsíti olvasóik körében. Tartsatok velünk!

Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged
Sorozat: Halstead Hall bajkeverői (5)
Eredeti megjelenés: 2012.
Hazai megjelenés: 2015. június
Kiadó: General Press Kiadó
Téma, műfaj: történelmi romantikus
Oldalszám: 336 oldal
Csillagérték: 7

Fülszöveg:
Celia Sharpe-nak férjet kell találni, méghozzá azonnal, ha nem akarja elveszíteni az örökségét. Kiszemel hát magának három vőlegényjelöltet: mindnyájan magas rangú, előkelő férfiak. Mivel nincs ideje a szerelembe eséssel bajlódni, úgy dönt, a legjobb lesz, ha az elhatározását tényekre alapozza, ezért felbérli a családja alkalmazásában álló, bosszantó, ámde igencsak jóképű magánnyomozót, Jackson Pintert, hogy derítsen ki a három férfiról mindent, amit csak lehet.
Jackson már régóta vonzódik Celiához, így semmi ösztönzést nem érez arra, hogy segítsen neki férjet találni. Ahogy a két fiatal a közös munkának köszönhetően egyre több időt tölt együtt, fellángol köztük a szenvedély, és amikor a lány élete veszélybe kerül, Jackson rájön, hogy valójában egyvalamit akar igazán: megvédeni Celiát...immár férjeként.
Sabrina Jeffries Halstead Hall bajkeverői sorozatának záró kötetében két erős akarat feszül egymásnak, hogy aztán a szerelemben és szenvedélyben feloldódva egyesüljenek.


Blogturné Klubos pályafutásom rögtön egy családregény ötödik láncszemével kezdem. Ez egyrészt amiatt érdekes, mert az első négy részt nem olvastam, s ilyenkor mindig izgatottan vetem magam az oldalak közé: vajon érteni fogom-e a történetet az előzmények ismerete nélkül? Másrészt pedig nem szerettem volna rögtön az elején mellényúlni a könyvválasztást illetően. Ebbéli kételyeim gyorsan elszálltak, hiszen egy történelmi romantikussal nehéz elvéteni a biztos sikert. És ez nagyjából így is történt. E rövid csevej után pedig azt hiszem, végre rátérhetünk a könyvre!

A kiadó oldaláról
...ami, bevallom, az első pillanatban magába szippantott. Az előszó (melyet maga Hetty Plumtree, a nagymama tolmácsolt) és a prológus múltbéli visszapillantása azonnal eloszlatta abbéli aggályaim, hogy nem fogom érteni a történetet. Sőt, még inkább felcsigázta érdeklődésem. Egy sok-sok évvel ezelőtti családi tragédia felgöngyölítése és egy nagyanyai ultimátum a sorozat két vezérfonala, a Halstead Hall bajkeverőinek utolsó kötetének főszereplője pedig a Sharpe család legfiatalabbja, Lady Celia.

Nem árulok zsákbamacskát: Celia éles elméje és még élesebb nyelve rögtön levett a lábamról. Egyszerűen nem tudom nem kedvelni a született főhősnőket, és Celia bizony mindenképp annak bizonyult. Sőt, borzasztóan emlékeztetett egy korábban olvasott regényben megismert hölgyeményre, aki hogy hogy nem, még e kötetben is említésre került. Azt nem árulom el, kiről van szó pontosan, de azt igen, hogy e párhuzammal a szerzőnő végleg szívembe lopta magát. Ugyanez azonban kevésbé mondható el Jackson Pinterről, aki számomra talán túlságosan is ösztönlényként tűnt fel - legalábbis a regény elején. Aztán elég nagy munkájába telt, míg ezt a tulajdonságát levetkőzte, de végülis nagyjából sikerült. Levetkőzte, levetkőzött.

Történelmi romantikushoz képest ugyanakkor kicsit úgy érzem, az írónő néha elsiklott afelett, hogy hősei 1825-ben élnek. Mindazonáltal kétségtelen, hogy ezek a "figyelmetlenségek" szükségeltettek ahhoz, hogy ez a történet működjön. És működik, nem is akárhogy! Romantika, ellentétek, feszültség, szenvedély, kalandok és roppant szórakoztató párbeszédek. Picit sajnáltam, hogy a könyv egy vezérfonalát, a gyilkosság felgöngyölítését és a bűntény, illetve az elkövető leleplezését olyan kurtán oldotta meg az írónő...de ez csupán azt jelzi: szívesen olvastam volna még a regényt...és persze, egy picit zsörtölődöm amiatt is, hogy nem az első résztől követem a Sharpe család történetét...:)

Blogturné Klub

A turné állomásai

06. 11. Kristina blogja
06. 13. Angelika blogja
06. 15. Szembetűnő
06. 19. Insane Life

Nyereményjáték

Az 5 állomáson egy-egy jelentet találtok majd a sorozat részeiből. A főszereplők neveit eltüntettük, hogy érdekesebb legyen a játék. Nektek az lesz a dolgotok, hogy megírjátok, melyik könyvben játszódik a jelenet, és mely főszereplő párosunk között. Tehát, egy címet és két nevet kérünk megfejtésnek minden állomáson. A helyes megfejtők között kisorsolunk három példány az Egy hölgy sosem enged c. könyvből. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


"- Komolyan mondom. Ez a tökéletes megoldás a nagyival kapcsolatos összes problémámra.
A férfi résnyire szűkült szemmel nézett rá.
- Micsoda?
- Te! És én! Azt fogjuk mondani nagyinak, hogy elfogadtam a házassági ajánlatod! - (***) járkálni kezdett, arca az izgatottságtól kipirult. - Soha nem fog beleegyezni. Álláspontja szerint lelkiismeretlen csirkefogó vagy, aki tulajdon anyját előbb adná el, semmint hogy tisztességesen viselkedjen.
A férfi mogorván nézett maga elé.
- Tudtam, hogy nem kedvel, de ez azért gorombaság. Tudatom veled, hogy tisztelettudóan bánok anyámmal, annak ellenére, hogy minden idejét azzal tölti, hogy köztiszteletben álló ügyvéd vagyok, olyan klientúrával, ami...
- Persze, persze, te vagy az erkölcsösség mintaképe. - A szemeit forgatta. - Nem érted a lényeget. Nagyi soha nem fog beleegyezni, hogy hozzád menjek. Őszintén megbánta, hogy hagyta, hogy mama hozzámenjen papához, és te gyakorlatilag az ő mása vagy,
- Az ég szerelemére - fakadt ki ingerülten -, már megint ide lyukadtunk ki?"


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése