GYIK

E menüpontban igyekszem néhány gyakran előforduló kérdésre választ adni, megtoldva olyan alapinformációkkal, melyek hasznosak lehetnek az oldal látogatói számára. Kezdjük az első, és egyik legfontosabbal:


Az oldalon található tartalmak (legyen az szöveges vagy képi) 
engedély és forrásmegjelölés nélküli átvétele TILOS!


Milyen témákról olvashatok a blogon?
A blog alapját a könyvértékelések alkotják, emellett pedig élménybeszámolókat, személyesebb írásokat, valamit nőtörténeti és nőirodalmi bejegyzéseket is olvashatsz. A témák közti könnyebb eligazodást az oldalsávban található menüpontok segítik.

Milyen műfajokban, témákban olvashatok könyvértékeléseket?
Nehéz pontosan behatárolni, elég kíváncsi típus vagyok - az olvasás terén is, így elég sok műfajban és témában szeretek olvasni. A fő vonal a szépirodalomé, ezen belül is a női szerzők könyveit részesítem előnyben. Ez nem teljesen szándékos, így alakult. Témáját tekintve a társadalomtörténeti, művelődéstörténeti vonatkozású regényeket kedvelem. A történelmi regények, romantikusok mellett viszont szívesen olvasok a komfortzónámon kívüli műfajokban is, egyre otthonosabban érzem magam például a gyermekirodalom, a krimi és a young adult műfajokban.

Mi alapján értékeled a könyveket?
A könyvértékeléseket mindig az vezeti, mennyire ragadott meg az adott kötet, milyen olvasói élményt nyújtott számomra, tehát nagyban függ a saját pillanatnyi "állapotomtól" is. A szubjektív értékelések mellett a csillagértékek is segítik az osztályozást, melynek magyarázata az oldalsávban található.

Olvasol elsőkönyves szerzőtől?
Igen. Főleg a blog megnyitása óta. 

Átküldöd pdf-ben, kölcsönadod?
Nem és nem. Sem a kiadóktól kapott recenziós példányokat, sem a saját magam által vásárolt könyveket nem adom kölcsön. Nevezhető bizalmatlanságnak, de a könyveim kis kincsek számomra. E-bookot abban az esetben olvasok, ha megjelenés előtt ír(hat)ok róluk. Egyrészt a Kiadókhoz fűződő bizalom/nyilatkozatok miatt sem küldeném tovább ezeket a pdf-eket, másrészt etikátlannak tartom a pdf-terjesztést. 

Minden levélre válaszolsz?
Természetesen. Amennyiben kérdésed vagy észrevételed lenne, az oldalon megadott elérhetőségek bármelyikén felveheted velem a kapcsolatot. Amennyiben - esetleg - pár napon belül nem kapnál választ, küldd el leveled ismét - sajnos, megesik, hogy néhány üzenet elkeveredik.

Mi az a Blogturné Klub?
A Blogturné Klub magyar bloggerek csapata. A Klub célja a hazánkban frissen megjelenő könyvek népszerűsítése. A turnék minimum három állomásból állnak, a résztvevő blogokon extrákat is közzéteszünk a könyvvel kapcsolatban (idézetek, plusz információk a szerzőről, sorozatról, stb.). Minden turnéhoz tartozik egy nyereményjáték is.

Amennyiben további kérdésed, észrevételed lenne, szívesen várom kommented, üzeneted.
Kellemes időtöltést az oldalon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése