GYIK

A gyakran ismételt kérdéseket kezdjük egy roppant hivatalos információval, amit kérlek, tarts szem előtt. Ha bloggerként, kiadói munkatársként vagy médiamegjelenés kapcsán keresed fel az oldalt, az oldalon megadott elérhetőségek valamelyikén vedd fel velem a kapcsolatot, egyeztessünk, dolgozzunk együtt! Minden egyéb esetben:


Az oldalon található tartalmak (legyen az szöveges vagy képi) 
engedély és forrásmegjelölés nélküli átvétele TILOS!


Milyen témákról olvashatok a blogon?
A blog alapját a könyvértékelések alkotják, emellett pedig élménybeszámolókat, személyesebb írásokat, valamint nőtörténeti és nőirodalmi bejegyzéseket is olvashatsz. A témák közti könnyebb eligazodást az oldalsávban található menüpontok segítik.

Milyen műfajokban, témákban olvashatok könyvértékeléseket?
Nehéz pontosan behatárolni, elég kíváncsi típus vagyok - az olvasás terén is, így elég sok műfajban és témában szeretek olvasni. A fő vonal a szépirodalomé, ezen belül is a női szerzők könyveit részesítem előnyben. Ez nem teljesen szándékos, így alakult. Témáját tekintve a társadalomtörténeti, művelődéstörténeti vonatkozású regényeket kedvelem. A történelmi regények, romantikusok mellett viszont szívesen olvasok a komfortzónámon kívüli műfajokban is, egyre otthonosabban érzem magam például a gyermekirodalom, a krimi és a young adult műfajokban.

Mi alapján értékeled a könyveket?
A könyvértékeléseket mindig az vezeti, mennyire ragadott meg az adott kötet, milyen olvasói élményt nyújtott számomra, tehát nagyban függ a saját pillanatnyi "állapotomtól" is, sokszor inkább élménybeszámoló születik egy-egy könyvről. A szubjektív értékelések mellett a csillagértékek is segítik az osztályozást, ezek magyarázata az oldalsávban található. 

Olvasol elsőkönyves szerzőtől?
A negatív tapasztalatok miatt - főleg magánkiadásban megjelent köteteket - csak nagyon meggyőző fülszöveg esetén olvasok recenzálás céljából. 

Átküldöd pdf-ben, kölcsönadod?
Nem és nem. Sem a kiadóktól kapott recenziós példányokat, sem a saját magam által vásárolt könyveket nem adom kölcsön. Nevezhető bizalmatlanságnak, de a könyveim kis kincsek számomra, így gyakorlatilag, ha felteszed nekem a "kölcsönadod a könyved?" kérdést, gondold át, hogy te kölcsönadnád-e a szobádat/autódat/kisállatodat/ágyadat bármelyik ismerősödnek. Az e-bookokkal kapcsolatban nagyjából ugyanez a helyzet, kivéve, hogy ezekből jóval kevesebbet olvasok.

Minden levélre válaszolsz?
Igyekszem. Amennyiben kérdésed vagy észrevételed lenne, az oldalon megadott elérhetőségek bármelyikén felveheted velem a kapcsolatot. Amennyiben - esetleg - pár napon belül nem kapnál választ, küldd el leveled ismét - sajnos, megesik, hogy néhány üzenet elkeveredik.


Amennyiben további kérdésed, észrevételed lenne, szívesen várom kommented, üzeneted.
Kellemes időtöltést az oldalon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése